Gemeente Nijmegen

Allround Lichtadviseur

De stad

De gemeente Nijmegen is met bijna 180.000 inwoners de tiende stad van Nederland. Nijmegen kent als oudste stad van Nederland een rijke geschiedenis en heeft als slogan ‘old city, young vibe’. Want de universiteitsstad kent een rijk cultureel leven en innovatieve bedrijvigheid. Jaarlijks wordt er een groot aantal evenementen georganiseerd. Nijmegen is in veel opzichten ook een groene stad en is de grootste gemeente van Oost-Nederland. 

De organisatie

We werken vanuit ons hart, van en voor onze stad. Voor en met de inwoners, instellingen en bedrijven in Nijmegen werken we aan de opgaven die in de stad en haar omgeving spelen. Daarbij is vertrouwen ons vertrekpunt, kiezen we voor contact, doen we gewoon wat nodig is en leren we van wat we doen. Als allround lichtadviseur werk je voor de afdeling Stadsrealisatie, binnen het bureau Ruimtelijke Planvorming.  

Waarom?

De druk op de woningmarkt is hoog. Er moeten in de komende jaren veel woningen worden gebouwd, zowel in de bestaande stad als in de Waalsprong en in het Waalfront en met de recent gesloten woondeals komen daar nog twee grote ontwikkellocaties bij. Maar dat niet alleen: ook bedrijven en maatschappelijke instellingen willen investeren en uitbreiden. En dit alles graag in een groene en gezonde leefomgeving. De allround lichtadviseur is een van de belangrijke spelers in het realiseren van bovenstaande doelstelling.  

Wat ga je doen?

Om deze ideeën en wensen te kunnen realiseren, moeten er stedenbouwkundige plannen gemaakt  en/of begeleid worden. Jij gaat deze plannen in goed overleg met planjuristen, stedenbouwkundigen, groen-, water- en verkeersadviseurs voorzien van lichtadvies. Je doet dit alles zelfstandig en als partner in een projectteam.  

Hoe ziet dit er uit?

Gelukkig hoef je dit niet allemaal alleen te doen. Naast het zelfstandig uitwerken van adviezen, is er een intensief samenspel met  andere disciplines binnen het bureau en met collega’s uit het ruimtelijke en sociale domein. Kernbegrippen hierbij zijn: creatief, luisterend, proactief, samenwerkend, gedisciplineerd en zelfstandig. Jouw focus is het adviseren van directievoering en toezicht houden bij het onderdeel verlichting van een project. Tevens houdt je toezicht bij de overdracht van het project naar beheer en onderhoud. Je zet hiervoor ook zelfstandig integrale verlichtingsprojecten op.  

Hoe doe je dit?

Als lichtadviseur ben je inhoudelijk en beleidsmatig verantwoordelijk voor het onderdeel licht bij stedelijke ontwikkelingen, bouwplannen en verkeersontwikkelingen.

Om dit goed te doen:
- heb je ervaring in adviseren over aanlichten van objecten;
- ben je communicatief vaardig in woord en geschrift;
- zorg je voor een gedragen ontwerp/advies;
- stem je je werkzaamheden goed af met externe stakeholders;
- weet je hoe je de klantenvraag goed vertaalt in te leveren producten;
- kent projectmatig werken voor jou geen geheimen;
- is accuraat werken, samenwerken en proactief werken vanzelfsprekend.

Waar moet je daarnaast aan voldoen?

Om deze werkzaamheden op niveau te kunnen verrichten heb jij minimaal 5 jaar werkervaring bij een gemeente en/of een adviesbureau.  Daarnaast voldoe jij aan de volgende eisen:

-          Je hebt een afgeronde opleiding op HBO+ niveau gevolgd aan een door de NSvV erkend opleidingsinstituut.
-          Je bent aangesloten bij de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSvV) en OVLNL.NL.
-          Je bent bekend met werken volgens een kwaliteitsmanagementsysteem zoals NEN-EN-ISO 9001 o.g.;
-          Je kunt kabelplannen maken volgens de richtlijnen NEN1010 en NEN3140;
-          Je hebt ruime ervaring met het maken van verlichtingsberekeningen met bijvoorbeeld DIALux of een vergelijkbaar programma;
-          Je bent bekend met lichtberekeningen conform de Gedragscode  NSVV en is bekend met aanbevelingen en richtlijnen van de NSVV
-          Je bent bekend met het ontwerpen van kabelnetten voor de Openbare Verlichting en kan kabelberekeningen voor deze netten uitvoeren;
-          Je kunt kabelberekeningen uitvoeren conform NEN 1010 of met behulp van een NEN 1010 kabelberekeningsprogramma (bij voorkeur C-services);
-          Je bent bekend met illuminatieprojecten (aanlichten van gebouwen en/of kunstwerken);
-          Je hebt ervaring met het toetsen van plannen. 

Gezien het specialistische karakter van de functie raden wij het af om te reageren als je niet over de gevraagde vaardigheden en ervaring  beschikt. 

Wat bieden wij jou?       

Het betreft een functie voor 32-36 uur per week. We bieden een tijdelijk contract voor de duur van 1 jaar met eventueel uitzicht op een vast contract. De functie is ingeschaald in schaal 10, met een maximum brutosalaris van € 4.494,- bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast biedt de gemeente Nijmegen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar en goede interne opleidingsmogelijkheden.  

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie en inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Erik ten Have, bureauhoofd Ruimtelijke Planvorming, e.ten.have@nijmegen.nl, telefoon 06-25762160.

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag je motivatie en cv! Je kunt reageren tot en met 21 juni 2021. Gesprekken zullen in week 26 plaatsvinden. Beoogde startdatum van de functie is  01 augustus 2021.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Regio:

  • Heel Nederland

Sluitingsdatum:

21-06-2021

Startdatum:

04-06-2021

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen