Gemeente Nijmegen

Projectleider (i)-VRI

De stad

De gemeente Nijmegen is met bijna 180.000 inwoners de tiende stad van Nederland. Nijmegen kent als oudste stad van Nederland een rijke geschiedenis en heeft als slogan ‘old city, young vibe’. Want de universiteitsstad kent een rijk cultureel leven en innovatieve bedrijvigheid. Jaarlijks wordt er een groot aantal evenementen georganiseerd. Nijmegen is in veel opzichten ook een groene stad en is de grootste gemeente van Oost-Nederland.  

De organisatie

We werken vanuit ons hart, van en voor onze stad. Voor en met de inwoners, instellingen en bedrijven in Nijmegen werken we aan de opgaven die in de stad en haar omgeving spelen. Daarbij is vertrouwen ons vertrekpunt, kiezen we voor contact, doen we gewoon wat nodig is en leren we van wat we doen. Als Projectleider VRI  werk je voor de afdeling Stadsbeheer.  

Waarom?

Afdeling Stadsbeheer faciliteert een leefbare en toekomstbestendige openbare ruimte! We dragen zorg voor het gebruik, beheer en onderhoud van de stad van vandaag en morgen en leveren hiermee een bijdrage aan de grote opgaven van Nijmegen. De groei van de stad, technologische innovaties, veranderend gebruik van de openbare ruimte en financiële kaders vragen om een organisatie die snel kan schakelen. Waarbij duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is. Kennis wordt gedeeld en we kijken vooruit. Stadsbeheer heeft een inrichtingsmodel gemaakt en is vanuit deze kaders per 1 september 2020 gestart met een pilot om meer product gestuurd te gaan werken. Het feit dat het een pilot is, betekent dat het nog in ontwikkeling is en beproefd wordt. De Productgroep Verkeersmanagement staat binnen onze afdeling aan de lat voor een zo optimaal mogelijke bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer in en rondom Nijmegen. Als productgroep en als medewerker kijken we niet alleen naar de techniek, we hebben ook en vooral een sterke oriëntatie op de stad en haar inwoners; daar doen we het allemaal voor! We zoeken daarom de samenwerking binnen en buiten de organisatie op om tot een beter product of een betere service te komen.  

Wat ga je doen?

Samen met je twee andere VRI collega’s en externe partners (aannemers en adviesbureaus) zorg je dat de circa 115 verkeersregelinstallaties (i)VRI’s) goed zijn ingeregeld op het dynamisch verkeersaanbod in en om de stad. 

Je bent voor verschillende zaken verantwoordelijk:

• Structureel aansturen van (i)VRI-projecten op het gebied van Bereikbaarheid en Mobiliteit binnen de eigen afdeling en binnen multidisciplinaire projecten. 
• Projectbeheersing gericht op het resultaat binnen randvoorwaarden van tijd, geld en kwaliteit en een goede administratieve beheersing van het (i)VRI-project.
• Voor het meerjaren (i)VRI-investeringsprogramma.
• Voor het functionele beheer (Bereikbaarheid) van het totale areaal aan (i)VRI’s en daarmee voor de uitvoering van de (i)VRI-beleidsnota. 

Hoe ziet dit er precies uit?

Goede (i)VRI-deskundigheid vraagt om kennis en de juiste competenties. Bij voorkeur ben je bekend met de infrastructuur van de regio Nijmegen.

Stadsbeheer kent een aantal pijlers die verder gaan dan alleen de inhoudelijke kennis. Burgerparticipatie, integraal werken en duurzaamheid zijn steeds de belangrijke onderliggende waarden. Met dat op het netvlies zoek je de samenwerking en staat de burger centraal. Dat kan met allerlei samenwerkingspartners zoals bijvoorbeeld met collega’s van andere vakdisciplines, medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, wijkregisseurs, projectleiders en werkvoorbereiders.  

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een collega met

• aantoonbaar hbo werk- en denkniveau, met opleiding NHTV / NOVI / HTS (verkeerskunde of informatica of elektro met brede verkeerskundige ervaring);
• kennis van de technische specificaties van verkeersregelautomaten/-systemen;
• ervaring met het afnemen van technische testen (zowel soft- als hardware matig), van verkeersregelautomaten/-systemen (FAT / SAT);
• ervaring met VRI-beheercentrales en monitoringscentrales;
• ervaring toetsen/beoordelen van CCOL-regelingen;
• ervaring met het evalueren, analyseren en inregelen van verkeerslichtenregelingen;
• ervaring met het begeleiden van complexe (i)VRI-projecten;
• affiniteit met het softwareplatform Imflow is een pré, geen vereiste. 

Wat bieden wij jou?      

We bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast contract voor 36 uur per week. De functie is ingeschaald in schaal 10/11 (dit ligt aan de relevante werkervaring die je meebrengt)  met een maximum brutosalaris van €4494-€5169,- bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast biedt de gemeente Nijmegen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. 

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Carline Westen (manager), c.westen@nijmegen.nl of tel. 06-52751720. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Maurice van der Zeeuw (i)VRI-specialist), m.van.der.zeeuw@nijmegen.nl of tel. 06 – 22459814.

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag je motivatie en cv! Je kunt reageren tot en met 1 november 2021. De eerste gespreksronde vindt plaats in week 44-45.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

01-11-2021

Startdatum:

13-10-2021

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres: