Gemeente Nijmegen

Taalcoördinator

Wil jij als taalcoördinator een bijdrage leveren aan het verbeteren van de basisvaardigheden van inwoners van de arbeidsmarktregio Rijk van Nijmegen?

Wat?

De arbeidsmarktregio Rijk van Nijmegen, bestaande uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen, werken samen in de aanpak van laaggeletterdheid. Om laaggeletterdheid tegen te gaan, zijn er opleidingen taal, rekenen en digitale vaardigheden voor volwassenen die hier moeite mee hebben. De regio heeft behoefte aan een regionale infrastructuur voor dit volwassenenonderwijs, zodat er meer overzicht en aansluiting is tussen de plaatsen waar deze doelgroep wordt herkend en het beschikbare educatie-aanbod. 

Als taalcoördinator vervul je een coördinerende en organiserende rol in de regionale aanpak van laaggeletterdheid. Dit doe je door voor een goede verbinding en infrastructuur te zorgen tussen vraag en aanbod van volwasseneneducatie. Hierbij speelt het team basisvaardigheden, bestaande uit kernpartners in de aanpak van laaggeletterdheid zoals de bibliotheek, een belangrijke rol. Het team organiseert de intake, (door)verwijzingen en registratie, houdt een actueel overzicht bij van het aanbod, organiseert trainingen om de kwaliteit van het aanbod te ondersteunen, vormt een visie op het aanbod vanuit kwaliteit en monitoring, en adviseert de gemeente over de aanpak laaggeletterdheid. Jij gaat dit team verder opzetten en inhoudelijk aansturen. Je werkt toe naar meer taken en verantwoordelijkheden voor het team en een uitbreiding van het werkgebied van de gemeente Nijmegen naar de regiogemeenten. Daarnaast zorg je voor een goed functionerend bondgenootschap laaggeletterdheid Nijmegen. Je organiseert bijeenkomsten, woont werkoverleggen bij, onderhoudt het contact met bestaande bondgenoten en bent actief bezig met de uitbreiding van het bondgenootschap met nieuwe bondgenoten. Naast het bondgenootschap onderhoudt je het netwerk rondom laaggeletterdheid en volwasseneneducatie, waardoor je signalen vanuit het werkveld kan ophalen en  vindplaatsen kan activeren om laaggeletterdheid te signaleren en door te verwijzen naar passend aanbod. Je houdt landelijke ontwikkelingen bij en kan gemeenten adviseren over de aanpak van laaggeletterdheid. Tot slot ga je aan de slag met de uitbreiding van monitoring en registratie door aanbieders van volwasseneneducatie. 

Hoe?

Je werkt in opdracht van centrumgemeente Nijmegen namens de arbeidsmarktregio. Je komt in dienst van de gemeente Nijmegen bij de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, bureau Volwassenen. De manager van het bureau Volwassenen is jouw formele opdrachtgever, de beleidsadviseur van de centrumgemeente Nijmegen zal jouw eerste aanspreekpunt zijn namens de regio. Met deze collega werk je intensief samen. Je werkt veel samen met collega’s van de regiogemeenten.  Je werkt gericht met externe partijen in de stad, regio, en de provincie om tot realisatie te komen. Je hebt kennis van landelijke ontwikkelingen en relevante wet- en regelgeving om de regio te kunnen adviseren.  Je stuurt op en bewaakt de voortgang van de realisatie van je taken. 

Wie?

Je bent creatief, resultaatgericht, en flexibel.
Je kunt zelfstandig je werk organiseren in een complexe omgeving met verschillende belangen. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. 
Je kunt medewerking krijgen van partijen om tot een gezamenlijke aanpak te komen. 
Je kunt potentiële partners motiveren en je kan optreden als ambassadeur. Het is daarom belangrijk dat je over overtuigingskracht beschikt, goed kunt samenwerken, en communicatief vaardig bent.
Je bent goed in plannen, coördineren en organiseren.
Je hebt kennis over laaggeletterdheid en volwasseneneducatie en hebt affiniteit met de doelgroep.
Je hebt een opleidingsniveau van HBO+ 

Wat bieden wij?

Deze opdracht de arbeidsmarktregio Rijk van Nijmegen is voor 24 uur per week. Praktisch gezien kom je in dienst bij de gemeente Nijmegen. Er wordt van je verwacht dat je in alle gemeenten gaat werken. Deze functie is gewaardeerd in schaal 10 (max. €4494 bruto bij een 36-urige werkweek). Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor in ieder geval 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Heb je nog inhoudelijke vragen over deze vacature dan kun je contact opnemen met Ilse Stoekenbroek, beleidsadviseur, tel. 0631141492 of bij afwezigheid Hanneke Roozendaal, beleidsadviseur Werkorganisatie Druten Wijchen, tel. 0618069219.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie? Reageren kan tot en met 31-10-2021.  De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week 45. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.


Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

31-10-2021

Startdatum:

14-10-2021

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen