Gemeente Nijmegen

Verkeerskundige

Krijg jij energie van het samenwerken met verschillende partijen en werk jij gemakkelijk toe naar een gemeenschappelijk resultaat met oog voor kwaliteit en omgeving? Dan is deze vacature iets voor jou!  

Intro

We werken als afdeling Stadsrealisatie aan de grote opgaven die in de stad Nijmegen en haar omgeving spelen. De druk op de woningmarkt is hoog. Er moeten in de komende jaren veel woningen worden gebouwd, zowel in de bestaande stad als in de Waalsprong en in het Waalfront. Door de recent gesloten woondeals komen daar nog twee grote ontwikkellocaties bij rondom Stationsomgeving en Winkelsteeg, maar dat niet alleen! Ook bedrijven en maatschappelijke instellingen willen investeren en uitbreiden. Dit alles graag in een groene en gezonde leefomgeving. Om deze ideeën en wensen te kunnen realiseren, maken wij als afdeling stedenbouwkundige- en bestemmingsplannen. Jij levert als verkeerskundige een bijdrage aan alles wat te maken heeft met verkeer, mobiliteit en bereikbaarheid en adviseert over verkeerskundige situaties waarbij de belangen van alle betrokkenen zorgvuldig worden afgewogen. Krijg jij energie van het samenwerken met verschillende partijen en werk jij gemakkelijk toe naar een gemeenschappelijk resultaat met oog voor kwaliteit en omgeving? Dan is deze vacature iets voor jou!  

Wat ga je doen?

Concrete taken waar jij mee aan de slag gaat:

-          Wijkgerichte verkeerskundige vraagstukken vanuit de wijkregisseur beantwoorden. Je handelt klachten af, waarbij je zelf actief op zoek gaat naar oplossingen. Je maakt gebruik van data en overlegt met direct betrokken collega’s;
-          Je bent verantwoordelijk voor het maken van (schets)ontwerpen en verkeersadviezen voor (her)inrichtingen van wegen, parkeervoorzieningen, openbaar vervoer voorzieningen en fietsinfrastructuur;
-          Je werkt in samenwerkingsverband met andere verkeerskundige collega’s maar ook met projectteamleden en opdrachtgevers;
-          Je bent betrokken bij (kleine) stedelijke (her)ontwikkelingen. uitwerkingen van wijkvragen zoals de inpassing van een midden-geleider, locaties bepalen voor aanvullende snelheids-remmende voorzieningen, aanpassen van een inrit of een oversteek, inpassing / aanpassing van bushaltes en herinrichting van woonstraten.  

Hoe en met wie?

Gelukkig hoef je dit niet allemaal alleen te doen. Het bureau Ruimtelijke Planvorming bestaat uit ruim 50 medewerkers.  Je pakt in deze functie de taken zelfstandig en proactief op, maar beseft net zozeer hoe belangrijk het samenspel met je collega’s is. Je werkt dan ook nauw samen met de collega’s uit de functiegroep, of als onderdeel van een projectteam. Zoals architecten, planjuristen, projectleiders en adviseurs op het gebied van geluid, groen, water en licht. Naast het zelfstandig uitwerken van adviezen, is er een intensief samenspel met andere met vele andere disciplines van het bureau en met collega’s uit het ruimtelijke en sociale domein.  

Wat bieden wij jou?

- Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren voor 32-36 uur per week.
- De functie is ingeschaald in schaal 9, met een maximum brutosalaris van € 4048,- bij een volledige werkweek van 36 uur.
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar.
- Een intern opleidingsaanbod, zowel digitaal als fysiek.
- faciliteiten op het vlak van hybride werken, laptop en smartphone, mogelijkheid tot thuiswerken en ontmoetingsruimtes op kantoor. 

Wat vragen we van je? 

-          Je hebt een afgeronde opleiding HBO Verkeerskunde en minimaal 2 jaar werkervaring, bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie.
-          Je bent vertrouwd met adviesprocessen en hebt enige kennis van projectmatig werken.
-          Je beheerst naast Word en Excel ook de programma’s Viastat en bij voorkeur Mircostation.
-          En je brengt van nature structuur aan in werkzaamheden en ondersteunt anderen daarbij.
-          Je herkent jezelf in de volgende kernbegrippen; creatief, luisterend, proactief, samenwerkend, gedisciplineerd en zelfstandig. 

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie en inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Erik ten Have, Manager bureau Ruimtelijke Planvorming.: e.ten.have@nijmegen.nl of 06-25762160. 

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag je motivatie en cv! Je kunt reageren tot en met maandag 6 december 2021. De eerste gespreksronde vindt plaats in week 50. Beoogde startdatum van de functie is zo spoedig mogelijk.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Regio:

  • Heel Nederland

Sluitingsdatum:

06-12-2021

Startdatum:

23-11-2021

Contactpersonen:

Oversteek

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres: