Gemeente Nijmegen

senior beleidsadviseur water en riolering

Nijmegen wil een groene, gezonde vitale omgeving zijn om in te wonen, te werken en te recreëren. Het uitvoeren van de gemeentelijke watertaken draagt hieraan bij. Om invulling te geven aan het beleidsdossier Water en Riolering zijn wij op zoek naar een ervaren en gedreven beleidsadviseur. 

De afdeling Stadsontwikkeling bepaalt samen met verschillende in- en externe partijen hoe de stad zich ontwikkelt. Vanuit de wet milieubeheer en de waterwet heeft de gemeente de verplichting een GRP te hebben en daaraan uitvoering te geven. Mede ook als onderbouwing voor het innen van de rioolheffing. De aankomende jaren zijn er verschillende activiteiten waar vanuit beleid invulling aan gegeven dient te worden. Denk hierbij aan het opstellen van een nieuw waterbeleidsplan en het actualiseren van verschillende plannen, zoals de afkoppelnota, het incidentenplan en de verordening riool aansluitrecht. Kom jij ons team hierbij versterken? 

Wat ga je doen?

Je heb een actieve rol in de ontwikkeling en verdere professionalisering van diverse thema’s, zoals het monitoringsprogramma, energie en grondstoffen uit (afval)water halen, verminderen van gezondheidsrisico’s en de regionale samenwerking. In samenwerking met de trekker klimaatadaptatie en andere collega’s uit de waterketen en je vakgroep, ben je medeverantwoordelijk voor de vertaling van klimaatdoelen naar nieuw waterbeleid en de implementatie ervan in nieuwe ruimtelijke projecten en herinrichtingsprojecten. 

Daarbij bestaan je taken uit: 

 • Het ontwikkelen van een nieuw waterbeleidsplan nu het huidige Gemeentelijke Rioleringsplan (GRP) bijna ten einde loopt.
 • Het opstellen van beleidsplannen en aanverwante nota’s. Hierbij vertaal je interne en externe ontwikkelingen naar beleid.
 • Zorgdragen voor een goede regionale samenwerking met o.a. waterschap en regiogemeenten.
 • Bijdragen aan de VTH-taken en de actualisatie van het beleid VTH in samenwerking met de ODRN.
 • Overleggen en zorgdragen voor afstemming met andere afdelingen en externe partijen. Indien nodig initieer jij (bestuurlijke) overleggen en bereidt je ze voor. Je bent verantwoordelijk voor een goede afstemming met het bestuur over water en rioleringszaken. 

Wie zijn wij?

Als senior beleidsadviseur water en riolering zit je formeel bij de afdeling stadsontwikkeling, vakgroep Buitenruimte. Je maakt onderdeel uit van de waterketen, waarin naast beleidsadviseurs ook wateradviseurs en beheerders vanuit de andere afdelingen binnen het fysieke domein deelnemen. De waterketen is een hecht team, momenteel bestaande uit 2 beleidsmedewerkers, 5 wateradviseurs, 5 beheerders en 1 producteigenaar. De producteigenaar stuurt de waterketen inhoudelijk aan en is budgetverantwoordelijke. Iedereen werkt vanuit zijn eigen (water)expertise en vertrouwt op elkaars vakkundigheid. De waterketen ziet nauwe samenwerking als een essentieel onderdeel van het werk. Deze aanpak nemen ze mee in alle contacten en samenwerkingsverbanden die ze binnen en buiten de organisatie hebben. 

Wat bieden wij jou?

 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband voor 32 tot 36 uur.
 • Een functie ingeschaald in 11, met een maximum brutosalaris van € 5.372,- bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar.
 • Een intern opleidingsaanbod, zowel fysiek als digitaal.
 • Faciliteiten op het vlak van hybride werken, laptop en smartphone, mogelijkheid tot thuiswerken en ontmoetingsruimtes op kantoor. 

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar een senior beleidsadviseur water en riolering die in goede samenwerking met de verschillende andere beleidsdisciplines, projectleiders en ontwikkelaars werkt aan diverse producten. Iemand die op water en riolering de grote lijnen uitzet en individuele spelers aanspreekt op hun bijdrage. Een assertieve, vriendelijke doch besliste professional. Je bent iemand die affiniteit én ervaring heeft met (afval)water en het watersysteem. Je hebt inzicht in complexe processen en vraagstukken en weet deze goed te begeleiden door bijvoorbeeld een heldere opdracht te formuleren en intern of extern uit te zetten en de bijbehorende planning te bewaken. Je werkt graag zelfstandig en neemt de verantwoordelijkheid voor de organisatie en planning van je werk. Daarbij kun je  gemakkelijk een beleidsstuk, collegevoorstel en memo opstellen. Je hebt een uitstekend gevoel voor politiek bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen. Kunnen schakelen tussen beleid uitvoering en beheer gaat je goed af en je werkt graag nauw samen met collega’s. Je bent goed in het onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken. Risico’s weet je in te schatten en je denkt in oplossingen wanneer zich een probleem voordoet Je hebt alle stakeholders in het vizier en betrekt hen er tijdig bij wanneer die situatie daarom vraagt. 

Daarbij voldoe je aan de volgende eisen:

 • Je beschikt over een afgeronde hbo of academische opleiding die aansluit bij de functie, bijvoorbeeld in de richting van civiele techniek of watermanagement.
 • Je bent bekend met beleidsprocessen en hebt ervaring met politiek bestuurlijke advisering.
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie. 

Waar kom je te werken?

Je komt in een prettige en dynamisch werkomgeving te werken , waarbij vertrouwen en samenwerking het vertrekpunt is. Samen met je collega’s werk je aan een breed scala van vraagstukken op het gebied van water en riolering. Nijmegen heeft als oudste een stad van Nederland liggend op de stuwwal een zeer divers riool en water systeem, waarbij de komende jaren, mede door de grote woningbouwopgave die de stad heeft,  veel interessante uitdagingen op je af zal komen. 

Hoe solliciteer je?

Solliciteren kan direct online. Je kunt reageren tot en met woensdag 24 augustus 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 1 september 2022.  De startdatum is zo spoedig als mogelijk.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je vanaf 15 augustus contact opnemen met Chris Hendriks, Producteigenaar Water/GRP, per e-mail c3.hendriks@nijmegen.nl of telefonisch 06-52780892.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

VAC

Regio:

 • Gelderland

Sluitingsdatum:

25-08-2022

Startdatum:

06-07-2022

Contactpersonen:

Oversteek

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen