Gemeente Nijmegen

Specialist Burgerzaken

Dit is Nijmegen: de oudste stad van Nederland. Een levendige universiteitsstad met een rijke historie. Als werkgever heeft Gemeente Nijmegen oog voor wat haar professionals motiveert. Je werkt samen met het bestuur en je staat dicht bij de burger. Je krijgt ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Je krijgt volop mogelijkheden om te leren en kansen om je te ontwikkelen, zowel binnen je vakgebied als in je loopbaan.

Wat?

Als Senior Specialist Burgerzaken ga je aan de slag met de complexere vraagstukken op het gebied van de Burgerlijke Stand en het Internationaal Privaatrecht (IPR). Je verwerkt complexe mutaties in de Basisregistratie Personen (BRP) en bewaakt de kwaliteit. Inhoudelijke biedt je ondersteuning aan je collega’s. 

Deze baan is echt iets voor jou als je:

 • Minimaal 3 jaar ervaring hebt binnen het domein Burgerzaken en toe bent aan een nieuwe uitdaging met complexere vragen en werkzaamheden; en je meer wil focussen op kwaliteit en controles.
 • Collega’s inhoudelijk wil begeleiden bij het behandelen van vraagstukken.
 • Energie krijgt van verbeteren werkprocessen en het bewaken van de kwaliteit. 

Hoe?

Met een team van 5 collega’s ben je verantwoordelijk voor de reguliere taken zoals de dienstverlening aan de balie op afspraak en het telefonisch te woord staan van mensen die complexere vragen hebben. Daarnaast werk je in de backoffice waarbij je brondocumenten vanuit het buitenland beoordeelt, heb je contacten met de IND , corrigeer je foutieve mutaties in de BRP, ben je medeverantwoordelijk voor de zelfevaluaties en de kwaliteitsmonitor. 

Wie?

Als Senior Specialist Burgerzaken houd jij je bezig met de complexere vraagstukken. Daarbij is het van belang dat je communicatief vaardig bent en administratief sterk staat (accuraat). Je hebt een daadkrachtige persoonlijkheid en handelt integer. Ook kunnen jouw collega’s op je rekenen en andersom. Je werkt graag in een team, begeleidt collega’s bij inhoudelijke vraagstukken en samenwerken gaat je natuurlijk af! Met een grote dynamiek kun jij goed omgaan en je bent in staat snel te schakelen in de diverse complexe taken. Wat breng je nog meer mee? 

 • Een voltooide opleiding op gebied van Burgerzaken, zoals BA-BZ, MLO-BZ, een diploma publieksacademie of vergelijkbaar;
 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar interessante werkervaring binnen het vakgebied;
 • Goede kennis van burgerzakenprocessen en relevante wet- en regelgeving;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; en
 • Een zelfstandige werkhouding en het vermogen om discreet om te gaan met gevoelige informatie. 

Wat bieden wij jou?

Je kunt rekenen op een uitdagende functie voor maximaal 36 uur per week in een dynamische en resultaatgerichte omgeving. In overleg kunnen we ook een dienstverband van 32 uur overeen komen. Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. De functie kent een fijn salaris passend bij de verantwoordelijkheden en de complexiteit van het werk. De inschaling is afhankelijk van jouw ervaring en bedraagt minimaal € 2.865,- (schaal 9) en maximaal € 4.671,- (schaal 10) bij een fulltime dienstverband (cao gemeenten, peildatum 1 april 2022).  Verder bieden wij je:

 • een goede pensioenregeling via het ABP pensioenfonds;
 • 17,05% opbouw per maand aan extra financiële middelen. Dit mag je zelf maandelijks besteden en zit gebundeld in het IKB (individueel keuzebudget);
 • mogelijkheden in opleiding en ontwikkeling, waaronder onbeperkt toegang tot onze online academie; en
 • een iPhone en laptop van de werkgever.

Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature dan kun je contact opnemen met Ferit Bahceci via f.bahceci@nijmegen.nl of via 06 50 00 39 08.  

Goed om te weten

Als Senior Specialist Burgerzaken ben je minimaal 32 – 36 uur per week beschikbaar. Je werkt binnen de openingstijden van het Stadshuis (maandag, dinsdag, woensdag donderdag en vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur)

 

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

PUBVAC

Regio:

 • Gelderland

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen