Gemeente Nijmegen

Contractmanager / Projectleider

Het Team Contracten en Subsidies is onderdeel van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) van de gemeente Nijmegen. Wij kopen voor de 7 gemeenten in de regio Nijmegen gezamenlijk onder andere de nieuwe Wmo en Jeugdhulp taken in. Deze gemeenten zijn: Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen. Naast het organiseren van de regionale inkoop zorgen wij ook voor het contractmanagement, het contractbeheer en de monitoring. Op korte termijn zoeken wij een collega die zich gaat bezighouden met contractmanagement en/of het leiden van projecten. De precieze invulling van de functie, en de verdeling van de taken, moet de komende periode vorm en inhoud krijgen. Daarbij wordt vooral gekeken wat de balans tussen contractmanagement en projectleiderschap zal zijn. Dit heeft onder andere te maken met een heroverweging van het strategische en operationele contractmanagement binnen het team.  

Wat ga je doen?

Je onderhoudt een positieve, zakelijke relatie met zorgaanbieders door regelmatig met hen te communiceren, afspraken te coördineren en hen te betrekken bij ontwikkelingen. Je doet dit in nauwe samenwerking met de senior contractmanagers, beleidsadviseurs en het politieke bestuur van de gemeenten.
Je lost problemen op, let op risico’s en speelt eventueel een rol in casuïstiek en de ontwikkeling van innovatieve trajecten rond jeugdhulp. Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de contracten en contractafspraken m.b.t. de nieuwe inkoop. Dit doe je in nauwe samenwerking met beleid en inkoop.
Je interpreteert en duidt cijfers die de financials opleveren en helpt hen bij het ‘ordenen en ontcijferen’ ervan. Dit doe je in begrijpelijke taal voor het bestuur.
Je werkzaamheden karakteriseren zich door een stevige dynamiek waarbij je je prioriteiten goed in beeld houdt en waar nodig wijzigt. 

Wie zijn wij?

Als Contractmanager / Projectleider werk je regionaal  voor de domeinen WMO en Jeugd en ben je werkzaam binnen Team Contracten en Subsidies. Het is een divers team met een gevarieerd karakter, van strategie tot aan uitvoering. Het team heeft o.a. als opdracht om de regionale inkoop voor Wmo en Jeugdhulp taken te organiseren, het uitvoeren van contractmanagement, contractbeheer, monitoring en participeren in de inkoop. Je werkt samen met contractbeheerders, beleidsmedewerkers en backoffice. Maar ook regelmatig met financials en inkoopadviseurs. Extern heb je te maken met de zorgaanbieders in de regio.

Wat bieden wij jou?

 • Een tijdelijk contract van een jaar met uitzicht op een mogelijk vaste aanstelling, voor minimaal 32 en maximaal 36 uur per week.
 • Een functie ingeschaald in functieschaal 10 of 11 (afhankelijk van kennis en ervaring), met een maximum brutosalaris van €5372,- bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar.
 • Een intern opleidingsaanbod, zowel fysiek als digitaal.
 • Faciliteiten op het vlak van hybride werken, laptop en smartphone, mogelijkheid tot thuiswerken en ontmoetingsruimtes op kantoor. 

Wie zoeken wij?

Als contractmanager en/of projectleider manage je in eerste instantie de ‘kleinere’ en overzichtelijke contracten en/of projecten. Dit zal altijd onder verantwoordelijkheid van een senior contractmanager en de bureaumanager zijn. Gezien de complexiteit van het terrein, wordt van je verwacht dat je affiniteit hebt met het sociaal domein. Inhoudelijke kennis is tot op zekere hoogte nodig, maar je moet in ieder geval voldoende in staat zijn om problemen op te lossen en een volwaardig partner te zijn bij gesprekken en onderhandelingen over contracten.

 • Jij bent een krachtige, flexibele persoonlijkheid met ondernemingszin die goed kan organiseren en structuur aan kan brengen. Je bent goed in staat om in een dynamische omgeving je werkzaamheden voortdurend te prioriteren.
 • Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen waarbij je afbreukrisico’s kunt inschatten en draagvlak weet te verkrijgen voor je keuzes.
 • In gesprekken met zorgaanbieders en lokale bestuurders ben je een goede onderhandelaar met inlevingsvermogen die de gemeenschappelijke factor weet te vinden en verschilpunten kan overbruggen.
 • Je kunt goed schrijven en bent in staat om cijfermatige gegevens over het zorggebruik te interpreteren en te duiden voor de bestuurders.
 • Tot slot heb je minimaal HBO werk/denk niveau en een voor deze functie relevante opleiding. Werkervaring in complexe politiek/bestuurlijke omgeving is een pré. 

Waar kom je te werken?

We werken binnen de gemeente Nijmegen vanuit ons hart, van en voor onze stad. Voor en met de inwoners, instellingen en bedrijven in Nijmegen werken we aan de opgaven die in de stad en haar omgeving spelen. Daarbij is vertrouwen ons vertrekpunt, kiezen we voor contact, doen we gewoon wat nodig is en leren we van wat we doen. 

Hoe solliciteer je?

Solliciteren kan direct online. Je kunt reageren tot en met 7 februari 2022. De sollicitatiegesprekken zullen in principe plaatsvinden in week 7. De startdatum is zo spoedig als mogelijk.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Bas Linders, manager Team Contracten en Subsidies: b.linders@nijmegen.nl/ 06-27595717.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

MOVAC20232

Regio:

 • Gelderland

Sluitingsdatum:

07-02-2023

Startdatum:

24-01-2023

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen