Gemeente Nijmegen

Senior adviseur inkoop en aanbestedingen

Wij zijn toegewijd aan het creëren van een duurzame en leefbare omgeving voor onze inwoners en streven naar een positieve impact op het milieu en de maatschappij. Voor 500 miljoen koopt de gemeente Nijmegen jaarlijks producten, werken en diensten in voor de stad. Belangrijk daarbij is dat de aanbestedingsprocessen goed verlopen. Als Inkoopadviseur ben jij daarin de specialist. Jij adviseert en zorgt dat de juiste keuzes worden gemaakt en onze inkopen voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit is in samenwerking met het projectteam.

 

Wat ga je doen?

Als Inkoopadviseur voer je binnen een multidisciplinair team inkooptrajecten uit volgens verschillende procedures, om zodoende een grote diversiteit aan producten, diensten en werken te contracteren. Dit doe je o.a. voor de domeinen fysiek, sociaal, facilitair en ICT. Je werkt aan doelmatige, rechtmatige en duurzame oplossingen voor jouw interne klanten en opdrachtgevers. Ook voel je goed aan welke politieke en bestuurlijke belangen er spelen. Je bent sparringpartner van je collega-Inkoopadviseurs op inhoudelijke werkzaamheden.

Verder krijg je de mogelijkheid om:

 • Mee te denken over de doorontwikkeling van de inkoopfunctie van de gemeente;
 • Jezelf, als je dat wil, te specialiseren binnen een bepaalde inkoopcategorie;
 • Jouw kennis en ervaringen te delen met je collega’s, zodat we leren van elkaar. Dat doen we ook door het bieden van ruime opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, waarbij er niet alleen aandacht uitgaat naar inhoudelijke kennis, maar zeker ook naar competentieontwikkeling.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn een gedreven en enthousiast team van 7 inkoopadviseurs en worden ondersteund door een medewerker inkoop. We werken hard, maar vergeten niet om het samen leuk te hebben in een informele en collegiale sfeer. We zijn altijd op zoek naar de meest passende oplossing en zoeken elkaar regelmatig op om hierover te sparren.

 

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

 • Een mooi salaris in schaal 11! Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 4.211,- en € 5.997,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur (salaris berekend op basis van de nieuwe cao. Nieuwe loonschalen zijn nog niet definitief gecommuniceerd).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uur per week.  
 • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
 • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden.

 

Wie zoeken wij?

Je weet een advies op verschillende niveaus helder over te brengen en bent in staat om mensen te overtuigen. Je kunt goed plannen en organiseren en behoudt onder werkdruk het overzicht. Op een natuurlijke manier schakel je tussen allerlei niveaus binnen de organisatie. Je bent een teamspeler, zorgt voor verbinding en weet relaties te leggen en te onderhouden. Binnen de kaders van wet- en regelgeving neem jij zelf initiatief en vind je creatieve oplossingen om zo een maximale impact te realiseren.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal een hbo opleiding, bij voorkeur aangevuld met een relevante inkoopopleiding, zoals de minor Inkoop of NEVI;
 • Kennis en ervaring op het gebied van inkoop, bij voorkeur in een publieke organisatie;
 • Ervaring met het zelfstandig uitvoeren van Europese aanbestedingstrajecten.

 

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst. 

 

Meer weten en solliciteren?

Word jij ook enthousiast bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 31 maart 2024. Bij interesse nemen we tussentijds contact met je op voor het plannen van een sollicitatiegesprek. Bij het vinden van een passende kandidaat sluiten we de vacature vroegtijdig.

Heb je toch nog vragen? Alison Cowdrey, manager Inkoop vertelt je graag meer! Je kan haar bereiken via: a.cowdrey@nijmegen.nl/ 06-31 12 40 83.

 

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

FIVAC20242

Regio:

 • Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Sluitingsdatum:

31-3-2024

Startdatum:

11-01-2024

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen