Gemeente Nijmegen

Kostendeskundige

De afdeling Stadsrealisatie voert in opdracht van andere afdelingen binnen de gemeente allerlei waardevolle projecten uit voor de stad. Met name binnen het ruimtelijk domein: van het bouwrijp- en woonrijp maken van gebieden in de Waalsprong en Winkelsteeg, de herontwikkeling van het Nijmeegse stationsgebied tot aan de aanleg van snelfietsroutes, vernieuwing van straten en de vervanging van rioleringen. Vanwege een tekort aan capaciteit zijn we op zoek naar een adviseur kosten met kennis van de GWW-sector (Grond-, Weg- en Waterbouw).

Wat ga je doen?

Als kostendeskundige draag je bij aan de ontwikkeling van Nijmegen en ga jij binnen een dynamische omgeving zelfstandig aan de slag met de volgende taken:

  • Toetsen van stedenbouwkundige ontwerpen van de openbare ruimte op financiële haalbaarheid;
  • Beoordelen van en adviseren bij contractmutaties (zoals meer-/minder werk);
  • Opstellen van financiële ramingen en begrotingen van infrastructurele werken via de best passende systematiek (o.a. SSK) in alle projectfasen;
  • Financiële controle van tekeningen, bestekken, inschrijfbegrotingen /aanbiedingen van aannemers;
  • Vertalen van risico- en kansen dossiers in financiële reserveringen.

Wie zijn wij?

Op de afdeling Stadsrealisatie werken we professioneel, daadkrachtig en samen. Dit houdt in dat we ons werk met passie en plezier doen, op een respectvolle en transparante manier communiceren en dat we altijd handelen vanuit de gedachte wat het beste is voor de stad. Dat doen we door knopen door te hakken, verantwoordelijkheid te nemen, elkaar te helpen en met respect en aandacht met elkaar om te gaan.

Je werkt als kostendeskundige binnen de projecten nauw samen met de projectleiders en werkvoorbereiders van Stadsrealisatie. Extern onderhoud je het contact met aannemers en andere partijen om je marktkennis op peil te houden.

Je komt te werken in het stafbureau van de afdeling Stadsrealisatie waar ongeveer 35 mensen werkzaam zijn. Daarbinnen heb je onder meer 2 directe collegae senior adviseurs kosten, adviseurs inkoop en aanbesteding- en contractmanagers. Een team van gedreven professionals, die een onmisbare rol spelen in de projectbeheersing en daarnaast werken aan innovaties op het gebied van duurzaamheid binnen de projecten.

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

  • Een mooi salaris in schaal 10 of 11. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 3.558,- en € 5.997,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uur per week.  
  • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
  • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

 Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden.

Wie zoeken wij?

Als persoon ben je sociaal, leergierig en in staat je bestaande kennis snel uit te breiden. Je bent in woord en geschrift communicatief vaardig en je kunt schakelen met verschillende stakeholders op diverse niveaus. Je werkt proactief en klantgericht en weet een advies helder over te brengen. Je kunt goed plannen en organiseren en onder druk het overzicht behouden.

Op je cv zien we graag het volgende terug:

  • Een aantal jaren ervaring op het gebied van kosten en kennis van GWW;
  • Een aansluitende opleiding, bijvoorbeeld Kostendeskundige Infra.

Ervaring met Standaard RAW Bepalingen, SSK systematiek, Life Cycle Costing, Excel, IBIS besteksadministratie en Projectmatig werken is een plus. Net als werkervaring opgedaan bij een aannemer, adviesbureau of gemeente en kennis omtrent aanbesteding.

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst. 

Meer weten en solliciteren?

Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Deze vacature staat voor een langere tijd open gesteld en wordt verlengd tot we een passende collega hebben gevonden. Bij interesse nemen we tussentijds contact op voor het plannen van een sollicitatiegesprek.

Heb je toch nog vragen? Manager  Marieke Kramer vertelt je graag meer! Je kunt haar bereiken via: m2.kramer@nijmegen.nl/ 06 52 04 22 71.

 

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

SRVAC202430

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

30-04-2024

Startdatum:

07-03-2024

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Bedrijfspagina:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen