Gemeente Nijmegen

senior adviseur Omgevingswet

De komende jaren werken we toe naar één omgevingsplan voor Nijmegen. Hierin moeten alle regels over de fysieke leefomgeving een plek krijgen. Dit betekent dat de regels uit bestaande bestemmingsplannen, lokale verordeningen en de bruidsschatregels geïntegreerd moeten worden in één omgevingsplan. Een enorme opgave, die bovendien vraagt om een andere manier van werken. We willen de transitieperiode zo kort mogelijk houden. Daarom streven we ernaar het nieuwe omgevingsplan voor heel Nijmegen in 2029 klaar te hebben. Dit jaar werken we aan een basisregeling, die in de komende jaren stap voor stap over de stad wordt uitgerold.  Dat is geen geijkt pad, maar een route met hobbels en uitdagingen. Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Het opstellen van een omgevingsplan is écht anders dan het maken van een bestemmingsplan. We vinden het belangrijk dat we straks een goed beheersbaar en actueel juridisch kader hebben, dat bevraagbaar én raadpleegbaar is in het Omgevingsloket. Zowel via de vergunning check als via Regels op de kaart. Op die manier worden burgers en bedrijven zo goed mogelijk bediend. De eerste stap is toewerken naar een basisregeling. Deze basisregeling legt de structuur van het omgevingsplan vast en bevat (standaard)regels voor o.a. bouwen, aanleggen en het gebruiken van een locatie. Hierover gaan we in gesprek met de stad. Als de raad de basisregeling vaststelt vormt die het kader voor de gebiedsgerichte uitwerking. Daarnaast moeten keuzes worden gemaakt over de Rijksregels die zijn opgenomen in de Bruidsschat én moeten de regels van lokale verordeningen thematisch worden verhuisd naar het omgevingsplan.

Jouw hoofdtaak is het ontwikkelen van het nieuwe omgevingsplan. Je doet dit samen met de beheerder van het omgevingsplan, regelanalist, collega planjuristen en stedenbouwkundig tekenaars. Je denkt actief mee over de strategie en voert uit. Je hebt een belangrijke taak om regels te schrijven en om collega planjuristen mee te nemen in de nieuwe manier van regels stellen. Ook andere collega’s zoals beleidsadviseurs neem je mee in deze verandering. En je gaat erover in gesprek met externe partijen zoals burgers, bedrijven en belangenorganisaties. De kunst is om deze complexe materie, eenvoudig uit te leggen.

Hoe je dit doet? 

  • Je draagt bij aan het verhuizen van de ruimtelijke regels en bruidsschat naar het permanente omgevingsplan.
  • Je zet de huidige regelgeving om in regels die passen binnen het gedachtegoed van de Omgevingswet.
  • Je laat beleid in nieuwe juridische regels doorwerken. Ook schrijf je zelfstandig juridische regels in Rx.Base en annoteert deze.
  • Je stemt af met de regelanalist, beheerder van het omgevingsplan en geo-specialisten.
  • Je onderzoekt en analyseert vraagstukken en komt met creatieve oplossingen. Signaleert fouten en onnauwkeurigheden in de bestaande regelgeving en corrigeert deze.

Wie zijn wij?
Je valt binnen het bureau Ruimtelijke Planvorming. Daar werken in totaal ruim 50 collega’s prettig samen, waaronder planjuristen, adviseurs nadeelcompensatie, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. Het bureau maakt deel uit van de afdeling Stadsrealisatie waarin in totaal ca. 200 medewerkers werkzaam zijn. Daarnaast werk je intensief samen met het regieteam Omgevingsplan.

Wat bieden wij jou?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

  • Een mooi salaris in schaal 11. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 4.211,- en € 5.997,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden!
  • Een tijdelijk contract voor 2 jaar met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uren per week.
  • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
  • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

 Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden. 

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een  betrokken collega die ervaring heeft met het werken aan een omgevingsplan. Je houdt ervan om te pionieren en je bent een échte doorzetter. Daarbij ben je creatief in het zoeken naar oplossingen, durft je buiten de gebaande paden te denken en kan je gemakkelijk andere enthousiasmeren. Je bent stressbestendig, flexibel en werkt graag samen met collega’s. Ervaring met annoteren is een pré.

 Daarbij zien we het volgende terug op je cv:

  • Een afgeronde hbo+ of wo opleiding
  • Een gedegen kennis van en ruime ervaring met omgevingsrecht

 

Waar kom je te werken?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst. 

Meer weten en solliciteren?
Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met maandag 13 mei 2024.
Heb je toch nog vragen? Van 18 april t/m 26 april vertelt Roelof Geijteman, manager Ruimtelijke Planvorming, je graag meer! Je kan hem bereiken via: r.geijteman@nijmegen.nl / 06 – 50 07 94 57. Van 29 april t/m 13 mei is Rianne Selten, senior Juridisch Adviseur, bereikbaar voor vragen. Je kan haar bereiken via: r.selten@nijmegen.nl / 06 – 55 49 02 44.

 

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

SRVAC202443

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

13-05-2024

Startdatum:

18-04-2024

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Bedrijfspagina:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen