Gemeente Nijmegen

Buurtsportcoach

De gemeente Nijmegen is een levendige universiteitsstad met een rijke historie. We zijn een inclusieve stad en streven naar een leefomgeving waar iedereen mee kan doen. Vanuit team Sportontwikkeling hebben we als doel om alle inwoners uit Nijmegen in beweging te krijgen én te houden. Dit doen we voor iedereen van jong tot oud. Samen met onze partners in de stad, zoals sportverenigingen, zorg- en onderwijsinstellingen, zorgen we voor een mooi en divers sportaanbod. Daarnaast helpen we inwoners naar passend beweegaanbod. We zien dat er steeds meer aandacht komt voor het belang van sport en bewegen niet alleen als vorm van ontspanning maar ook als middel voor bijvoorbeeld een goede motorische ontwikkeling of voor een betere (mentale) gezondheid. Aan ons team de uitdaging om dit voor zoveel mogelijk inwoners mogelijk te maken! Doe jij met ons mee?

Wat ga je doen?

Je komt te werken bij team Sportontwikkeling binnen de afdeling Vastgoed, Sport en Accommodaties. Als buurtsportcoach heb je de taak om binnen het gebied waarin je werkzaam bent meer mensen te laten sporten en bewegen. Je hebt hierin een verbindende rol in de wijk en probeert waar mogelijk inwoners toe te geleiden naar bestaand sport aanbod in de wijk. Je legt hierbij verbindingen met verschillende sectoren zoals zorg, welzijn, sportaanbieders, onderwijs en kinderopvang. Wanneer er voor een bepaalde doelgroep geen passend aanbod is zet je je actief in om aanbod te genereren. Hierbij ondersteun je partners om nieuw aanbod op te starten of zet je tijdelijk zelf nieuw aanbod op.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

  • Het opstellen en uitvoeren van de projecten en activiteiten uit het jaarplan;
  • Je kan als buurtsportcoach zowel een operationele, adviserende als regisserende rol hebben. Dit uit zich in de praktijk, door zowel diverse partijen te adviseren, tot het opzetten van diverse projecten en het voeren van beweegadviesgesprekken met bewoners;
  • Het versterken van de Nijmeegse sportaanbieders.

Wie zijn wij?

Je werkt samen met een enthousiaste groep van sportconsulenten, sportdocenten en buurtsportcoaches. Het team bestaat uit jonge professionals met een passie voor sport en gezondheid. Het is een dynamisch team dat goed weet in te spelen op veranderingen in het werkveld. Daarnaast is er volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling en worden eigen ideeën en initiatieven gestimuleerd. We kennen vijf gebiedsteams die opereren vanuit de verschillende wijken. Vanuit de wijk zoeken we het contact met bewoners en zijn we ook aanspreekpunt of partner van organisaties op het vlak van welzijn en gezondheid. Jij komt te werken binnen een van de gebiedsteams waarbij je samen met een collega buurtsportcoach en een sportdocent projecten opzet en verantwoordelijk bent voor de uitvoer. Je bent zichtbaar in de wijk en hét aanspreekpunt voor alle vragen op het gebied van sport. Verantwoording leg je af aan je teamleider.

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

  • Een mooi salaris in schaal 9. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 3.317,- en € 4.752,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 24 tot 32 uur per week.  
  • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
  • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

 Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden.

Wie zoeken wij?

We zoeken een ervaren collega die met veel energie, daadkracht en passie ons team komt versterken. Verder val je op door je deskundigheid, organisatorisch vermogen en je capaciteiten om samen te werken op allerlei niveaus. Je weet van aanpakken, hebt een hands-on mentaliteit, bent enthousiast en weet dat over te brengen. Je bent innovatief en hebt overtuigingskracht. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling). Flexibel als je bent maak je er geen probleem om te werken wanneer dit voor onze partners en doelgroepen nodig is, denk hierbij aan het bezoeken van een vereniging of sport activiteit in de avond.

Je hebt bij voorkeur een sport gerelateerde hbo opleiding afgerond en hebt ervaring als buurtsportcoach of in een vergelijkbare rol.

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst. 

Meer weten en solliciteren?

Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 5 mei 2024. De gesprekken vinden plaats in de middag van 13 mei.  

Heb je toch nog vragen? Emmy Donkers, teamleider bij VSA vertelt je graag meer! Je kan haar bereiken via: e.donkers@nijmegen.nl/ 06-25 74 33 23.

 

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

VSAVAC202444

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

05-05-2024

Startdatum:

22-04-2024

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Bedrijfspagina:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen