Gemeente Nijmegen

Senior beleidsadviseur economie (economisch aanjager)

Binnen de afdeling Stadsontwikkeling zijn onze medewerkers elke dag bezig met ambitieuze opgaven op het gebied van wonen, verkeer, energie, economie, duurzaamheid en werkgelegenheid. Zo gaat Winkelsteeg een belangrijke bijdrage leveren aan de doelen die gesteld zijn in de Omgevingsvisie: 10.000 woningen en 10.000 banen erbij in Nijmegen in 10 jaar.

Het ontwikkelen van Winkelsteeg is inmiddels in volle gang. We gaan Winkelsteeg goed op de kaart zetten door meer woningen (ca 4.000) te bouwen en meer banen (ca 3.000) te creëren om zo het economisch klimaat te verbeteren en de afstand tussen Dukenburg en de rest van de stad te verkleinen. Deze koers staat beschreven in de ontwikkelvisie Winkelsteeg.

Naast wonen neemt de economie van Winkelsteeg een belangrijke plaats in bij deze gebiedsontwikkeling. Er is aandacht nodig voor de ontwikkeling van de bestaande bedrijvigheid en het bieden van kansen voor nieuwe bedrijvigheid. Ook mengvormen van wonen-werken zijn in bepaalde delen mogelijk. Om dit goed met elkaar te doen zullen regelmatig belangenafwegingen gemaakt moeten worden tussen de verschillende bestaande functies (wonen en werken) en tussen nieuwe initiatieven die bijdragen aan het behalen van de doelen: nieuwe banen en woningen.

We zijn voor Winkelsteeg op zoek naar een Economisch Aanjager die werk maakt van werk maken.

Wat ga je doen?
Op basis van de ontwikkelvisie Winkelsteeg en economische onderzoeken, ga je een handelingskader opstellen waarmee je initiatieven kunt beoordelen op geschiktheid voor vestiging/ontwikkeling in Winkelsteeg. Je gaat proactief nieuwe bedrijven werven en bedenkt een (acquisitie)strategie hoe je dit het beste kunt doen. Daarbij zoek je de verbinding en samenwerking met andere relevante partijen, zoals OostNL. Daarnaast ondersteun en adviseer je bestaande bedrijven bij hun doorontwikkeling. Je signaleert kansen en initiatieven die leven in Winkelsteeg en naaste omgeving en vertaalt deze naar concrete voorstellen en activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van Winkelsteeg en onze stad.

Regelmatig weeg je de belangen tussen verschillende initiatieven tegen elkaar af en adviseer je welk voorstel het beste past bij de doorontwikkeling van Winkelsteeg. Je geeft inhoudelijk advies op deelprojecten in de Winkelsteeg en daarnaast lever je een bijdrage aan de noodzakelijke procedures om tot realisatie over te gaan (bijvoorbeeld het bestemmingsplan, tenders ten behoeve van de selectie van marktpartijen). Op politiek bestuurlijk gebied adviseer- en informeer je de betrokken wethouders.

Wie zijn wij?
Het aantrekken van nieuwe bedrijven en het ondersteunen van zittende bedrijven bij hun doorontwikkeling doe je niet alleen.

Je komt te werken binnen de afdeling Stadsontwikkeling bij de vakgroep economische ontwikkeling. Daarnaast maak je deel uit van het projectteam Winkelsteeg en het projectteam Health & Hightech. In deze projectteams zitten projectontwikkelaars, thematrekkers en projectleiders, maar ook verschillende beleidsadviseurs, een accountmanager en omgevingsmanagers voor Winkelsteeg. De sfeer is gezellig en informeel. Tegelijkertijd wordt er hard gewerkt om de ambities te realiseren.

Extern heb je te maken met een diversiteit aan bedrijven en instellingen op en rond de Winkelsteeg en georganiseerd bedrijfsleven zoals een bedrijvenvereniging of industriële kring. Ook betrokkenheid van de provincie Gelderland of OostNL is soms aan de orde.

Wat bieden wij jou?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terugkrijgt? Lees dan verder!

  • Een mooi salaris in schaal 11! Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 4.211,- en € 5.997,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uur per week.  
  • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
  • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

 Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden.

 
Wie zoeken wij?
Wij zoeken een nieuwe collega die uit zichzelf in de actiestand gaat en communicatief en sociaal vaardig is. Je vindt het leuk om contacten te leggen en te onderhouden en kunt je makkelijk verplaatsen in jouw gesprekspartners. Je weet gestelde doelen op tijd te realiseren en bewaakt daarbij jouw planning. Verder betrek je in- en externe stakeholders bij jouw plannen. Jij voelt van nature aan wat daarvoor nodig is. Je kunt goed luisteren,  bent flexibel en speelt makkelijk in op problemen. Je bent een echte doener. Tot slot ben je in staat verschillende belangen te zien en tegen elkaar af te wegen, zowel op het niveau van Winkelsteeg als in de bijdrage die Winkelsteeg levert aan de ontwikkeling van de stad.

Daarnaast zien we graag terug op jouw cv:

  • Ervaring als (beleids)adviseur, waarbij je je ook de ervaring hebt om het beleid tot uitvoering en/of verdere ontwikkeling te brengen;
  • Affiniteit heeft met het bedrijfsleven en snapt wat belangrijk is voor ondernemers;
  • Affiniteit met het werken bij een politiek bestuurlijke organisatie 

Het maakt je werk gemakkelijker als je bekend bent met  economische ontwikkeling, het liefst in combinatie  met (grootschalige) gebiedsontwikkeling en/of gebiedstransformatie.

Waar kom je te werken?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst. 

Meer weten en solliciteren?
Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kunt reageren tot en met 13 mei 2024. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 21.  
Heb je toch nog vragen? Projectontwikkelaar Ewald van Petersen vertelt je graag meer! Je kunt hem bereiken via: e.van.petersen@nijmegen.nl/ 06 52 67 01 37.  Ewald is in week 19 niet bereikbaar i.v.m. vakantie. 


Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

STVAC202445

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

13-05-2024

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Bedrijfspagina:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen