Gemeente Nijmegen

Contractmanager Jeugdzorg met verblijf

Het Regionaal ondersteuningsbureau (ROB) is onderdeel van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) van de gemeente Nijmegen. Wij kopen voor de zeven gemeenten in het Rijk van Nijmegen onder andere de zorg in die wordt ingezet vanuit de Jeugdwet (JW) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het gaat om de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen. Naast het organiseren van de regionale inkoop, zorgen wij ook voor het contractmanagement en -beheer, de regionale coördinatie van de backoffices, kwaliteit en handhaving en de monitoring van het zorggebruik. Vanwege wisselingen in ons team zijn wij op zoek naar een stevige, zakelijke, taakgerichte en doortastende contractmanager voor het domein Jeugdzorg met verblijf met affiniteit met opgavegericht werken.

Wat ga je doen?

Jij wordt één van onze contractmanagers voor de regionale contracten op het gebied van Jeugdzorg met verblijf. Je onderhoudt een positieve, zakelijke relatie met de gecontracteerde zorgaanbieders en organiseert periodiek Contractmanagement-gesprekken. Daarnaast heb je geregeld tussentijds contact om lopende zaken te monitoren en afspraken te coördineren. Zorgaanbieders worden door jou betrokken bij ontwikkelingen en krijgen hierin een actieve rol. Je hebt oog voor zowel het individu als het netwerk. Je organiseert bijeenkomsten waarbij je verbindingen legt tussen beleid en uitvoering. Je doet dit in nauwe samenwerking met o.a. de beleidsadviseurs van de regiogemeenten.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

  • Het zorgen dat de contractafspraken worden nagekomen;
  • Het vervullen van een sturende rol richting de zorgaanbieders. Daarmee draag je eraan bij dat de beleidsdoelstellingen worden gerealiseerd zoals die o.a. zijn vastgesteld in het Regioprogramma Jeugd;
  • Daarnaast ben je de spin in het web tussen de verwijzers, beleidsadviseurs, financials, backoffices en de bestuurders van de gemeenten. Je kunt cijfers interpreteren en duiden en licht contractafspraken en ontwikkelingen toe, waarbij je je gemakkelijk aanpast aan je publiek.

Wie zijn wij?

Het ROB is een enthousiast team van ongeveer 25 collega's in uiteenlopende functies, waaronder contractmanagers, contractbeheerders, financials, data-analisten, projectleiders en collega's die zich bezighouden met kwaliteit en handhaving. De sfeer is informeel en gezellig. Mede door onze regionale rol werken we in een dynamische omgeving waarin geen dag hetzelfde is!

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

  • Een mooi salaris in schaal 11! Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 4.211,- en € 5.997,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uur per week.  
  • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
  • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

 Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden.

Wie zoeken wij?

Gezien de complexiteit van het domein is affiniteit met het sociaal domein een must. Jij bent een krachtige, flexibele persoonlijkheid met ondernemingszin die goed kan organiseren en structuur aan kan brengen. Je bent goed in staat om in een dynamische omgeving je werkzaamheden voortdurend te prioriteren. Daarnaast heb je een sterk ontwikkeld analytisch vermogen waarbij je afbreukrisico’s kunt inschatten en draagvlak weet te verkrijgen voor je keuzes. Je hebt aantoonbare affiniteit met cijfers en data.

Verder ben je in staat om met veel verschillende disciplines en gemeenten samen te werken, belangen samen te brengen, overzicht te houden en structuur aan te brengen. In gesprekken met zorgaanbieders en lokale bestuurders ben je een goede onderhandelaar met inlevingsvermogen die de gemeenschappelijke factor weet te vinden en verschillen kan overbruggen. Je kunt goed schrijven en bent in staat om cijfermatige gegevens over het zorggebruik te interpreteren en te duiden voor de bestuurders.

Daarnaast vragen wij:

  • Relevante kennis en/of ervaring t.a.v. specialistische jeugdhulp, inkoop en contractmanagement. Je bent aantoonbaar in staat om het domein Jeugdzorg met verblijf te begrijpen, problemen op te lossen en een stevige en volwaardig partner te zijn bij gesprekken en onderhandelingen over contractafspraken.
  • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • Ervaring als contractmanager en/of binnen de jeugdzorg is een pré.

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst. 

Meer weten en solliciteren?

Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 10 mei 2024. De gesprekken vinden plaats op een n.t.b. moment.  

Heb je toch nog vragen? Tot 27 april vertelt Robbert de Graaff, manager ROB je graag meer! Je kan hem bereiken via: r2.de.graaff@nijmegen.nl/ 06-50 15 89 90. Van 29 april t/m 3 mei kun je terecht bij Niels van Daalen (06 – 55 22 74 85 / n.van.daalen@nijmegen.nl) en van 6 t/m 10 mei bij Annemarie Philipsen (06 - 31 14 14 99 / a.philipsen@nijmegen.nl).

 

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

MOVAC202446

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

10-05-2024

Startdatum:

23-04-2024

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Bedrijfspagina:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen