Gemeente Nijmegen

Medewerker Incasso

De afdeling Inkomen, Zorg en Leerrecht is verantwoordelijk voor de uitvoering van wetten en regelingen in het sociaal domein, variërend van de Participatiewet tot de Leerplichtwet. Binnen het team Vorderingen en Zelfstandigen verzorgen we diverse administratieve taken binnen de Participatiewet. Sommige inwoners hebben ten onrechte geld van de gemeente gekregen om allerlei uiteenlopende redenen. Ben jij die medewerker Incasso die dit geld via een incassotraject op een klantgerichte manier kan vorderen? Zodat wij als organisatie bijdragen aan het verantwoord omgaan met de gemeentelijke middelen. Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
We richten ons als team vooral op inwoners die in het verleden onterecht te veel geld hebben ontvangen in de vorm van bijvoorbeeld een bijstandsuitkering. Dit kan gaan om fraudevorderingen, maar ook om andere vorderingen. Het team incasso zorgt ervoor dat zoveel mogelijk ten onrechte verstrekt geld ingevorderd wordt door afspraken te maken met onze klanten en mocht dit niet lukken door dwangmaatregelen op te leggen. Uiteraard houden wij daarbij rekening met een ieders persoonlijke situatie. Betalingsregelingen worden individueel afgesproken naar draagkracht. Medewerkers van het team Incasso spreken zelfstandig betalingsregelingen met voormalige bijstandsklanten af. Wanneer een bijstandsklant alsnog niet betaalt dan bereidt een incassomedewerker dwanginvordering voor. Dwanginvordering wil zeggen dat incassomedewerkers bijvoorbeeld beslag leggen op loon of vermogen van onze klanten. Om dat goed te kunnen doen, onderhoudt een medewerker incasso contacten met klanten en instanties zoals UWV, werkgevers of banken. Dit gebeurt zowel telefonisch, schriftelijk als face-to-face in de spreekkamer.

Wie zijn wij?
Je bent onderdeel van team Vorderingen en Zelfstandigen. Binnen dit kleine en hechte team werken 6 Medewerkers Incasso, waar jij er 1 van wordt. Voor deze functie is het van belang dat je minimaal 50 procent van je contracturen op kantoor aanwezig bent. Dit is belangrijk voor een snelle afstemming met je directe collega’s, maar ook voor een goede samenwerking met alle andere collega’s binnen het team Vorderingen en Zelfstandigen.

Wat bieden wij jou?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

  • Een mooi salaris in schaal 8. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 3.014,- en € 4.244,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden!
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uren per week.  
  • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie. Uiteraard in overleg met je collega’s.
  • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

 Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden. 

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar een klantvriendelijke collega die graag in teamverband werkt. Je hebt een positief kritische houding en werkt nauwkeurig. Het presteren onder enige tijdsdruk is voor jou geen probleem. Je bent duidelijk en klantvriendelijk naar zowel de externe (inwoner) als interne klant en je collega’s. Je weet prioriteiten te stellen en ziet het totale werkpakket als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Je durft om hulp te vragen, maar biedt ook hulp aan en deinst niet terug voor een stevig gesprek met een klant. Binnen het team is behoefte aan iemand die flexibel en collegiaal is ingesteld.

Daarbij zien we het volgende terug op de cv:

  • Je hebt minimaal afgeronde mbo+ opleiding op financieel of juridisch gebied.
  • Je hebt al enige ervaring met complexe klantcontacten.
  • Je hebt ervaring met geautomatiseerde administratieve systemen, zoals GWS4all, Suwinet, Corsa of je weet van jezelf dat je nieuwe automatiseringssystemen snel onder de knie hebt.

Waar kom je te werken?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst. 

Meer weten en solliciteren?
Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met maandag 8 juli 2024. Bij mogelijke geschiktheid kan het zijn dat we eerder dan de sluitingsdatum een gesprek met je willen voeren. Als dit het geval is nemen wij contact met je op. Heb je toch nog vragen? Kristian Peeters, teamleider Vorderingen en Zelfstandigen, vertelt je graag meer! Je kan hem bereiken via: k.peeters@nijmegen.nl / 06 – 31 14 14 83.

 

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

IZLVAC202462

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

08-07-2024

Startdatum:

19-06-2024

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Bedrijfspagina:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen