Gemeente Nijmegen

Planner (risicomanagement)

De afdeling Stadsrealisatie voert in opdracht van andere afdelingen allerlei mooie projecten uit voor de stad. Met name binnen het ruimtelijk domein: van het bouwrijp- en woonrijp maken van gebieden in de Waalsprong en Winkelsteeg, de herontwikkeling van het Nijmeegse Stations district tot de aanleg van snelfietsroutes, vernieuwing van straten en de vervanging van rioleringen. Ook zorgen we voor een goed verloop van diverse verkiezingen. Vanwege een tekort aan capaciteit zijn we op zoek naar een planner die de kennis, kunde, ervaring en drive heeft om voor diverse projecten projectplanningen en risicoanalyses te maken en de benodigde vergunningen aan te vragen.

Wat ga je doen?

Als planner draag je bij aan de ontwikkeling van Nijmegen door het zelfstandig uitvoeren van de onderstaande werkzaamheden:

  • Je stelt projectplanningen met deelproducten op en bewaakt deze. Je signaleert en rapporteert afwijkingen met de (mogelijke) consequenties aan de projectverantwoordelijke;
  • Je geeft invulling aan risicomanagement: je leidt risicosessies, stelt risicodossiers op, bewaakt de voortgang op de risicobeheersing en rapporteert aan de projectleider;
  • Je vraagt tijdig de voor het project benodigde vergunningen en/of ontheffingen aan. Je blijft actief op de hoogte van nieuwe procedures en wijzigingen binnen de wet- en regelgeving. Je zorgt waar nodig voor aanpassing van je producten en zoekt bij tegenstrijdigheden naar een oplossing;
  • Je adviseert de projectverantwoordelijke, bijvoorbeeld als de voortgang uit de pas loopt of andere problemen zich voordoen bij een project;
  • Je leidt in overleg met de projectverantwoordelijke zelfstandig (deel)projecten met bijbehorende deeltaken (zoals de financiële afwikkeling);
  • Je communiceert zelfstandig met alle betrokken disciplines en geledingen van een project. Zowel intern als extern;
  • Je vervangt en/of neemt indien nodig waar als de projectverantwoordelijke tijdelijk afwezig is, zoals bij ziekte of vakantie. Bijvoorbeeld in de samenwerking met de opdrachtgever, het projectteam en de externe partij(en).

Wie zijn wij?

De afdeling Stadsrealisatie is een dynamische omgeving met ruim 200 medewerkers. We werken er professioneel, daadkrachtig en samen. Dit houdt in dat we ons werk met passie en plezier doen, op een respectvolle en transparante manier communiceren en dat we altijd handelen vanuit de gedachte wat het beste is voor de stad. Dat doen we door knopen door te hakken, verantwoordelijkheid te nemen, elkaar te helpen en met respect en aandacht met elkaar om te gaan.

Je vormt als planner binnen de projecten een tandem met de projectleider en project assistent. Je komt te werken in Bureau Projectmanagement waar ongeveer 70 mensen werkzaam zijn. Daarbinnen heb je onder meer 3 directe collega’s in eenzelfde rol, projectleiders, projectassistenten, omgevingsmanagers, directievoerders en toezichthouders.

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

  • Een mooi salaris in schaal 10. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 3.558,- en € 5.247,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uur per week. 
  • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
  • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden.

Wie zoeken wij?

We zoeken een flexibele, talentvolle en stressbestendige teamspeler met goede sociale vaardigheden, die van aanpakken houdt. Je bent een zelfstarter en wacht niet af, ziet wat er moet gebeuren en werkt gestructureerd. Je communicatieve vaardigheden stellen je in staat om in goede samenwerking te blijven met projectleiders en projectteamleden. Je spreekt mensen aan, wijst hen op planningen en projectrisico’s en legt de projectgevolgen duidelijk uit.

Verder beschik je idealiter over:

  • Een afgeronde hbo opleiding;
  • Ervaring met het opstellen van planningen en risicomanagement voor (complexe) projecten;
  • Ervaring met projectmatig werken;
  • Kennis van ruimtelijke procedures (bijv. het realiseren van woningen, bedrijven, kantoren, infrastructuur), bij voorkeur bij een gemeente;
  • Kennis van en ervaring met geautomatiseerde planningssystemen zoals MS Projects en Risman.  

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst. 

Meer weten en solliciteren?

Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 11 augustus 2024. De gesprekken vinden waarschijnlijk plaats op donderdag 15 augustus. Wil je in je motivatiebrief laten weten of je op deze datum kunt?

Heb je toch nog vragen? Marieke Kramer, manager Stadsrealisatie vertelt je graag meer! Je kan haar bereiken via: m2.kramer@nijmegen.nl/ 06-52 04 22 71. Marieke is vanwege vakantie afwezig van 17 juli t/m 6 augustus.

 

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

Vacature delen via:

Referentienummer:

SRVAC202463

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

11-08-2024

Startdatum:

26-06-2024

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Bedrijfspagina:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen