Gemeente Nijmegen

Senior adviseur Rechtsbescherming

Binnen het bureau Juridische zaken van de Gemeente Nijmegen zetten we ons in voor de rechtmatigheid van het handelen van de gemeente en (procedurele) zorgvuldigheid. Ben je benieuwd hoe regelgeving nu uitpakt in de praktijk? Ben je benieuwd naar het vinden van een oplossing binnen de geldende kaders en hou je van puzzelen? Ben je goed in het verwoorden van standpunten en kun je goed luisteren? Lees dan snel verder!

 

Wat ga je doen?

  • Je behandelt (complexe) bezwaarschriften in het fysieke domein en vertegenwoordigt de gemeente in (hoger)beroepszaken en voorlopige voorzieningen.
  • Je adviseert het bestuur van de gemeente over (complexe) juridische dossiers binnen het fysieke domein. Bijvoorbeeld op het gebied van omgevingsrecht, bijzondere wetten zoals de Alcoholwet, de APV en andere.  Je benadert het dossier vanuit een bredere context, waarbij je oog hebt voor bestuurlijke en politieke gevoeligheden.
  • Je bent één van de twee senior adviseurs rechtsbescherming voor de fysieke leefomgeving. De junior en medior collega’s kunnen bij jullie terecht als ze willen sparren of vragen hebben.
  • Als je knelpunten signaleert in regelgeving of de uitvoering daarvan, signaleer je dat actief.

 

Wie zijn wij?
Bureau Juridische Zaken, team Rechtsbescherming, bestaat uit 11 juristen, die verdeeld zijn over het sociale en het fysieke domein. Dat is een team van gepassioneerde professionals die dagelijks streven naar een rechtmatige, zorgvuldige en transparante besluitvorming waarbij zowel de belangen van de en overheid als die van de bezwaarmakers en andere belanghebbenden in acht worden genomen. Uit het oogpunt van dienstverlening naar de burger, proberen we daar waar mogelijk bezwaren op een informele wijze af te handelen. Onderlinge collegialiteit en de mogelijkheid tot sparren binnen ons team zorgt voor een fijne werksfeer, waarbij hard gewerkt wordt maar ook voldoende ruimte is voor gezellige momenten.

Waar we ons werkplezier uithalen? Per persoon verschilt dat, maar onderstaande citaat van een collega is wellicht exemplarisch voor ons team:
“Veel voldoening ontleen ik eraan om in een juridische procedure het optimale resultaat te bereiken, het liefst een oplossing waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden maar als het niet anders kan een besluit dat de toets van de rechter met glans kan doorstaan”.

 

Wat bieden wij jou?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

  • Een mooi salaris in schaal 11. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 4.264,- bruto en € 6.062,- per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra verlofdagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uur per week. 
  • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
  • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

 Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden.

                                                                                                     

Wat zoeken wij?
We zijn op zoek naar een collega met een scherp oog voor zowel detail als het grotere geheel. Je hebt een antenne voor bestuurlijke belangen en de omgeving waarin je werkt. Samenwerken met collega’s vind je belangrijk en je bent toegankelijk voor vragen. Door je besluitvaardigheid en anticipatievermogen maak je weloverwogen beslissingen en speel je proactief in op ontwikkelingen. Je waarborgt en verbetert de juridische kwaliteit binnen de organisatie en toont verantwoordelijkheid en neemt initiatief waar nodig. Juridische bevindingen kun je begrijpelijk maken, ook voor niet-juristen. Je weet je vriendelijk maar standvastig op te stellen in verschillende situaties en hebt voldoende overwicht en assertiviteit om je staande te houden in een complex speelveld van diverse belangen. Kortom, een rol waarin jouw expertise en strategisch inzicht volop worden gewaardeerd.

Daarbij zien we terug op je cv:

  • Een afgeronde WO opleiding Nederlands Recht.
  • Gedegen kennis en ervaring van de wet- en regelgeving in het fysieke domein (omgevingsrecht e.a.).
  • Ruime ervaring in bezwaar-en (hoger) beroepsprocedures en voorlopige voorzieningen.

Waar kom je te werken?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst. 

 

Meer weten en solliciteren?
Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 23 september 2024. De gesprekken vinden plaats in week 40.
Heb je toch nog vragen? Victorien Vranken, manager Bureau Juridische Zaken, vertelt je graag meer! Zij is bereikbaar via: v.vranken@nijmegen.nl / 06-52776669.

 

 Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

 

 

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

VJBVAC202476

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

23-09-2024

Startdatum:

03-09-2024

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Bedrijfspagina:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen