Gemeente Nijmegen

Beleidsadviseur Crisisbeheersing en Veiligheid

In ons bureau Veilige en Weerbare stad werken we aan de leefbaarheid en veiligheid in de stad. Om het veiligheidsbeleid en de aanpak te versterken zoeken we een beleidsadviseur Crisisbeheersing en Veiligheid. Ben jij die bevlogen en doelgerichte beleidsadviseur met een uitstekend gevoel voor politieke, bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur Crisisbeheersing en Veiligheid ga je aan de slag met de uitwerking van diverse beleidsthema’s. In het bijzonder ben jij verantwoordelijk voor de voorbereiding op rampen en crises en vervul je het accountshouderschap voor de gemeenschappelijke regeling van de Veiligheidsregio Gelderland Zuid (VRGZ).

Hoe je dit doet?

  • Je bent expert op het gebied van Crisisbeheersing en een eerste aanspreekpunt op het gebied van de ramp- en crisisorganisatie. Je zorgt voor de bemensing van de gemeentelijke crisisorganisatie, de vakbekwaamheid van onze medewerkers en zorgt voor de planvorming.
  • Je onderhoud het accountshouderschap voor de VRGZ. Je stemt in regionaal verband af over het beleid van de VRGZ, je adviseert op het terrein van crisisbeheersing, stuurt op de beleidscyclus van de VRGZ en adviseert het College van B en W over hun rol richting de VRGZ.
  • Je speelt een rol in de ramp- en crisisorganisatie als Officier van Dienst Bevolkingszorg. Dit is een onderdeel van de functie. In deze rol geef je operationeel leiding aan de gemeentelijke kolom tijdens incidenten, rampen en crises. Jij bent het schakelpunt tussen de crisisorganisatie en de gemeente.
  • Je gaat aan de slag met de uitwerking van beleid op diverse actuele veiligheidsthema’s zoals High Impact Crimes en overlast op hotspotlocaties in de stad. Zo ondersteun je bijvoorbeeld de Veiliger wijkteams. In deze rol werk je nauw samen met onder andere de regisseurs veiligheid en adviseurs. Daarnaast ben je sparringpartner en ondersteun je de collega’s van de afdeling bij de uitwerking van diverse beleidsthema’s. In een aantal gevallen coördineer en implementeer je ook zelf de uitvoering.

Wie zijn wij?
Je komt te werken binnen de afdeling VJB (Veiligheid, Juridische zaken en Bestuursondersteuning & advies) in het bureau Veilige en Weerbare stad. Dit is een dynamisch bureau dat bestaat uit ongeveer 35 zelfstandige professionals. Je werkt binnen het bureau nauw samen met de adviseur openbare orde en veiligheid, de strategische beleidsadviseur en de regisseurs veiligheid die in de wijken werken.

Wat bieden wij jou?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terugkrijgt? Lees dan verder!

  • Een mooi salaris in schaal 10. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 3.602,- en € 5.313,- bruto per maand (per 1 oktober 2024) bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden!
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 uren per week.  
  • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
  • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

 Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden. 

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar een flexibele collega met kennis van het veiligheidsdomein, die taken doelgericht kan coördineren en de voortgang ervan bewaakt. Jij houdt je hoofd koel in stressvolle situaties en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Jij weet processen uit te zetten en te monitoren en hebt een uitstekend gevoel voor politieke, bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen. Ook kan je goed omgaan met uiteenlopende belangen en weet op een natuurlijke wijze gezag en loyaliteit van collega’s te bewerkstelligen. Door de nodige levenservaring sta je sterk in je schoenen en kun je nuchter en objectief naar zaken kijken. Je bent een collega die draagvlak bij collega’s en partners creëert en zorgt dat de samenwerking goed loopt.

Daarbij voldoe je aan de volgende eisen:

  • Je hebt een afgeronde hbo opleiding die aansluit bij de functie (bijvoorbeeld een studie integrale veiligheidskunde, criminologie, rechten en/of bestuurskunde).
  • Je hebt een opleiding tot Officier van Dienst bevolkingszorg/adviseur crisisbeheersing gevolgd of je bent bereid deze te gaan volgen.
  • Ervaring met beleidsadvisering op het gebied van veiligheidsvraagstukken is een pré.

Waar kom je te werken?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst. 

Meer weten en solliciteren?
Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 30 september 2024. De gesprekken vinden plaats op 14 oktober 2024.
Heb je toch nog vragen? Renze Salet, strategisch adviseur Veiligheid vertelt je graag meer! Je kan haar bereiken via: 06-50151292 of r.salet@nijmegen.nl.

 

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

VJBVAC202478

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

30-09-2024

Startdatum:

05-09-2024

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Bedrijfspagina:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen