Gemeente Nijmegen

Je reageert op de vacature

Projectleider BLVC stationsgebied

Privacy beleid

De gemeente Nijmegen maakt als werkgever gebruik van de service Easycruit bij wervingsprocessen. Het doel van Easycruit is om het wervingsproces voor de werkgever makkelijker te maken. Easycruit maakt ook een doeltreffende evaluatie van, en communicatie met, kandidaten mogelijk. Bij het gebruik van Easycruit ontvangt de werkgever persoonsgegevens van kandidaten. De persoonsgegevens van kandidaten verwerkt de werkgever voor een beoordeling van vaardigheden en talenten. Als werkgever bepaalt de gemeente Nijmegen zo de geschiktheid van kandidaten voor de openstaande functie. Persoonsgegevens van kandidaten worden alleen voor het sollicitatie- en wervingsproces in Easycruit verwerkt.

Easycruit is een service die door Visma is ontwikkeld. Bedrijven die deel uitmaken van de Visma-groep en hun onderaannemers voor IT-diensten, hebben voor het verzorgen van de dienst – als dat nodig is – toegang tot de persoonsgegevens van kandidaten. De onderaannemers zijn:

• Visma Labs AS, EU/EEA (support/consultancy): Development en technische ondersteuning. Als het nodig is heeft deze onderaannemer toegang tot data voor het oplossen van klantproblemen.
• Visma IT & Communications, EU/EEA (storage/support): Het Datacenter. Als het nodig is heeft deze onderaannemer toegang tot data bij het verhelpen van technische storingen.
• Salesforce.com, EU (France, Germany) (support tool): De service desk tool. Als Youforce 4me wordt gebruikt, worden support vragen voor Easycruit afgehandeld over de support tool van Salesforce. De data is niet inzichtelijk voor de leverancier.

Met deze 3 onderaannemers heeft de gemeente Nijmegen overeenkomsten gesloten om de privacy van betrokkenen te beschermen volgens de toepasselijke privacywetgeving. Onderaannemers van buiten de EU moeten zich houden aan de doorgifteregelingen die door de Europese Commissie zijn goedgekeurd.

Toestemming van de kandidaat
De persoonsgegevens mogen alleen met toestemming van de kandidaat worden verwerkt. De kandidaat stemt tijdens het sollicitatieproces in met de verwerking, en bepaalt welke persoonsgegevens aan de gemeente Nijmegen als werkgever worden verstrekt. De gegevens gebruikt de werkgever alleen tijdens de sollicitatieprocedure.
Daarnaast vraagt de gemeente Nijmegen aan de kandidaat apart toestemming om de gegevens 12 maanden te bewaren in een talentpool voor toekomstige vacatures. De kandidaat kan deze toestemming op elk moment intrekken door een mail te sturen naar werving@nijmegen.nl.
De gegevens van kandidaten die niet verder zijn gekomen in de sollicitatieprocedure, en die geen gebruik willen maken van opname in de talentpool, worden na afloop van de sollicitatieprocedure verwijderd.

Verwerkingsverantwoordelijke
De gemeente Nijmegen is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens van kandidaten. Alle vragen over privacy kunnen direct aan de gemeente Nijmegen worden gesteld door een mail te sturen naar werving@nijmegen.nl. Het doel van de verwerking van de persoonsgegevens is het doorlopen van de sollicitatieprocedure en – als de kandidaat dat wil – het bewaren van zijn of haar persoonsgegevens in een talentpool.

Meer informatie
Voor meer informatie over contactpersonen bij vragen over privacy, de klachtenprocedure van de Autoriteit Persoonsgegevens en het melden van een datalek, verwijzen we naar onze algemene privacyverklaring: https://www.nijmegen.nl/diensten/privacy/privacyverklaring/

Reeds geregistreerd?