Gemeente Nijmegen

Kwaliteitsmedewerker

De stad

De gemeente Nijmegen is met bijna 180.000 inwoners de tiende stad van Nederland. Nijmegen kent als oudste stad van Nederland een rijke geschiedenis en heeft als slogan ‘old city, young vibe’.Want de universiteitsstad kent een rijk cultureel leven en innovatieve bedrijvigheid. Jaarlijks wordt er een groot aantal evenementen georganiseerd. Nijmegen is in veel opzichten ook een groene stad en is de grootste gemeente van Oost-Nederland. 

De organisatie

We werken vanuit ons hart, van en voor onze stad. Voor en met de inwoners, instellingen en bedrijven in Nijmegen werken we aan de opgaven die in de stad en haar omgeving spelen. Daarbij is vertrouwen ons vertrekpunt, kiezen we voor contact, doen we gewoon wat nodig is en leren we van wat we doen. Als kwaliteitsmedewerker werk je voor de afdeling Zorg en Inkomen, binnen het Stafbureau. In het stafbureau dragen we zorg voor optimalisatie van onze interne processen en dragen we bij aan de kwaliteit van onze dienstverlening richting de burgers die een beroep doen op de voorzieningen in het sociale domein. 

Waarom?

In Nijmegen vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Omdat dit niet voor iedereen vanzelf gaat, kunnen mensen bij ons terecht. Voor inkomensondersteuning, de Participatiewet en de Bbz-regeling. Als het gaat om leerplicht. Voor schuldhulpverlening. En voor de uitvoering van de Wmo en de Jeugdwet. Wij bieden ondersteuning wanneer dat nodig is. We vertellen wat nodig is om ergens voor in aanmerking te komen. En we geven ook aan wat je niet moet doen. Voor ons staan niet de regels centraal, wij zijn er om de inwoners van de stad mee te laten doen. Wij geven heldere uitleg en denken mee over wat er mogelijk is. Daarmee dragen wij als afdeling Zorg en Inkomen bij aan de sociale stad die Nijmegen is. 

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar versterking van het team kwaliteitsmedewerkers. Als kwaliteitsmedewerker treed je op als spil tussen beleid en uitvoering; je stelt de uitvoering in staat om zo goed mogelijk het werk te kunnen doen: de burger centraal. Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de kwaliteit van de dienstverlening en het continue verbeteren van de processen. Je adviseert het management gevraagd en ongevraagd. Waar nodig, draag je bij aan de totstandkoming van managementinformatie. Je bent thuis in interne en externe verantwoording. Je bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van de Participatiewet, daarnaast heb je oog voor de raakvlakken met de andere disciplines zoals schuldhulpverlening, WMO en jeugdwet, zodat je een integrale blik hebt op het sociaal domein. 

Hoe ziet dit er precies uit?

Sta jij voor kwaliteit en voor de optimalisering daarvan? Dan zoeken wij jou!

De functie bevat de volgende taken:
-        je bent goed thuis in wet- en regelgeving en weet vanuit je achtergrond te adviseren over beleid in relatie tot de uitvoering;
-        je adviseert over kwaliteitsverbetering op het snijvlak van beleid en uitvoering en houdt daarbij rekening met de effecten voor systemen, werkprocessen en informatievoorziening;
-        je richt je op de kwaliteit van de uitvoering met als uitgangspunt: de burger centraal, waarbij doelmatigheid en rechtmatigheid vanzelfsprekend eveneens geborgd zijn;
-        je verricht zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden met betrekking tot de kwaliteitscontrole en verbetering van de genoemde processen. Ook stuur je projecten aan (of je neemt er aan deel) gericht hierop;
-        je zorgt samen met je collega’s binnen kwaliteitszorg voorde interne en externe verantwoording;
-        je weet medewerkers te coachen in inhoudelijke zin en op procesgebied;
-        je kunt signalen uit de praktijk omvormen tot verbetervoorstellen;
-        je adviseert bij het genereren en verifiëren van management- en bestuurlijke informatie;
-        je verbindt uitvoering en beleid, de inrichting van de organisatie, onze processen en uiteindelijk het belang van de klant; je handelt en werkt vanuit overzicht;
-        je bent vanuit de uitvoering aanspreekpunt voor de beleidsmedewerkers en je verzamelt signalen uit de uitvoering en verbindt dit met elkaar; 

Wie zoeken wij?

Voor deze functie is het van belang dat je analytisch bent en procesmatig kunt denken. Ook kun je goed de vertaalslag maken naar papier of mondelinge uitleg aan collega’s geven. Je hebt een brede kijk op het sociaal domein en ziet mogelijkheden om daar je steentje aan bij te dragen. Je neemt de burger als uitgangspunt in je denken en kan dit vertalen naar een proces (bestaand of nieuw) waarmee je de doelen van de afdeling bereikt. In verbinding staan en samenwerken met anderen is voor jou een vanzelfsprekendheid. Je hebt organisatie- en coachtalent. Je werkt zelfstandig én samen en zet je eigen specialismen in om de teamdoelen te behalen.

De kandidaat waar wij naar op zoek zijn, heeft een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau met bij voorkeur een afgeronde opleiding kwaliteitsmedewerker. Daarnaast voldoe je aan de volgende eisen:
-        Je hebt kennis van en ervaring met de uitvoering van de Participatiewet en inkomensondersteunende regelingen.
-        Je hebt aantoonbare werkervaring op het gebied van kwaliteitszorg binnen het sociaal domein.  
-        Je hebt aantoonbaar ervaring met het coachen van medewerkers in een veranderende werkomgeving. 

Wat bieden wij jou?      

We hebben voor de functie van kwaliteitsmedewerker momenteel twee vacatures. We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd, voor 30 uur per week. Daarnaast bieden we een tijdelijke overeenkomst voor een jaar aan, voor 32 uur per week. De functie is ingeschaald in schaal 9, met een maximum brutosalaris van €4.048,- bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast biedt de gemeente Nijmegen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar.

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie en inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marcel Hartenberg, Manager Staf Zorg & Inkomen via: m.hartenberg@nijmegen.nl. Je mag ook bellen: Marcel is bereikbaar via 06-51545099. Bel dan bij voorkeur na 16:00 uur ’s middags.

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag je motivatie en cv! Je kunt reageren tot en met 10 augustus 2021. De eerste gespreksronde vindt plaats op 18 augustus 2021. Beoogde startdatum van de functie is zo spoedig als mogelijk. Mocht u op de oorspronkelijke vacature hebben gereageerd, zal opnieuw reageren op deze aangepaste vacature niet leiden tot een andere uitkomst.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

VACZI2021036

Regio:

  • Heel Nederland

Sluitingsdatum:

04-07-2021

Startdatum:

22-06-2021

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres: