Gemeente Nijmegen

Financieel adviseur en Control

Intro

Nijmegen staat de komende jaren voor opgaven van formaat. Ruimtelijk, economisch, sociaal en dienstverlenend. Zowel in het fysiek domein als in het sociaal domein staan we de komende jaren voor een aantal complexe vraagstukken en is de financiële druk hoog. Dit vraagt ook veel van het team Financieel Advies en Control. De burger staat centraal; een gemeente is er ten slotte niet voor zichzelf. Hier werken mensen met ambitie om bruggen te bouwen. Via onze kernwaarden één organisatie, in een netwerk en wendbaar, stimuleren wij medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. Wie werkt voor de gemeente Nijmegen, betekent iets voor de Nijmeegse burger. Ook jouw werk als adviseur Financiën en Control raakt de samenleving. Jouw werk doet ertoe! 

Wat ga je doen?                

- Je ondersteunt een van de senior adviseurs Financiën en Control in haar rol als partner voor het management en bent een inhoudelijk stevige gesprekspartner voor de senior financieel adviseurs met wie je nauw samenwerkt.
- Je bent verantwoordelijk voor uitvoering van het financieel beheer en maakt op basis van diverse (financiële en inhoudelijke) dashboards de prognose, voert analyses uit en verstrekt daar waar noodzakelijk financiële overzichten en levert zo een bijdrage aan de diverse producten van de P&C cyclus.

Daarnaast lever je een bijdrage aan het innoveren van onze informatievoorziening. Je bent hierbij voortdurend op zoek naar manieren om ons werk te verbeteren en nog effectiever te maken. Voor de Sisa voer je de dossierbopuw en verantwoording voor het Rijk  uit. 

Wie zijn wij?

In het team Financieel Advies en Control werken 50 collega’s die op verschillende wijzen bijdragen aan het tot stand komen van het financieel advies. De nadruk van jouw taak ligt op het voorbereiden en maken van managementinformatie en de werkzaamheden die nodig zijn voor de Sisa-verantwoording. Je zorgt met je collega’s van het team Financieel Advies en Control dat voorstellen van voorzien worden van financieel advies. 

 Wat bieden wij jou?

- Jaarcontract voor 28- 36 uur per week
- De functie is ingeschaald in schaal 10 (met een maximum brutosalaris van €4671,- bij een volledige werkweek van 36 uur
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar.
- Een intern opleidingsaanbod, zowel fysiek als digitaal.
- Faciliteiten op het vlak van hybride werken, laptop en smartphone, mogelijkheid tot thuiswerken en ontmoetingsruimtes op kantoor. 

Wie zoeken wij?

We zoeken een  gedreven en oplossingsgerichte adviseur die goed kan analyseren en de ware betekenis achter de cijfers snel doorgrondt. Je bent Iemand die graag meedenkt met een open blik maar ook goed kan omdenken.  Het is fijn als je een resultaatgerichte werkwijze met overtuigingskracht meebrengt. 

Verder vragen we:

- HBO of WO diploma op het gebied van (bedrijfs)economie, accountancy of bedrijfskunde;
- je kennis en ervaring sluit aan op het gebied van gemeentelijke- of overheidsfinanciën (Besluit Begroten en Verantwoorden) en je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring opgedaan in het fysieke of bedrijfsvoeringsdomein.
- Je hebt grote affiniteit met datagestuurd werken en het (innovatief) gebruik van dashboards. 

Hoe solliciteer je?

Solliciteren kan direct online. Je kunt reageren tot en met  29 januari 2023 . De sollicitatiegesprekken zullen in principe plaatsvinden in week 6

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie en inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Annette van den Dries, manager Financieel Advies en Control, email: a.van.den.dries@nijmegen.nl , tel.nr 06- 20424529

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

FAVAC2023

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

29-01-2023

Startdatum:

16-01-2023

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen