Gemeente Nijmegen

Senior adviseur grondzaken

De stad en ontwikkelingen in de stad

De gemeente Nijmegen is met bijna 180.000 inwoners de tiende stad van Nederland. Nijmegen kent als oudste stad van Nederland een rijke geschiedenis en heeft als slogan ‘old city, young vibe’. Want de universiteitsstad kent een rijk cultureel leven en innovatieve bedrijvigheid. Jaarlijks wordt er een groot aantal evenementen georganiseerd. Nijmegen is in veel opzichten ook een groene stad en is de grootste gemeente van Oost-Nederland. Nijmegen is een van de meest aantrekkelijke steden van Nederland en is continu in ontwikkeling. Aan de noordzijde van onze stad is een tweede Waalbrug gebouwd, een prachtig rivierenpark aangelegd en een grote nieuwe woonwijk ontstaan. Ook in de bestaande stad staan we voor grote ruimtelijke uitdagingen, zoals de verder uitvoering van de transformatieopgave Waalfront. Nijmegen kent een groot woningtekort en dit tekort zal de komende jaren groter worden. De woningbouwopgave tot 2030 is om 10.000 woningen extra te gaan bouwen. De gemeente heeft samen met de regio, provincie en Rijk de Woondeal Arnhem – Nijmegen gesloten om onder andere versnelling in de woningbouw mogelijk te maken. Hiervoor gaan we het instrument van het grondbeleid inzetten, waarvoor we een senior adviseur grondzaken zoeken. 

De organisatie

We werken vanuit ons hart, van en voor onze stad. Voor en met de inwoners, instellingen en bedrijven in Nijmegen werken we aan de opgaven die in de stad en haar omgeving spelen. Daarbij is vertrouwen ons vertrekpunt, kiezen we voor contact, doen we gewoon wat nodig is en leren we van wat we doen. Als senior adviseur grondzaken werk je voor de afdeling Stadsontwikkeling binnen de vakgroep Planexploitatie.

De afdeling

De afdeling Stadsontwikkeling is de beleidsafdeling die adviseert over ruimtelijke kaderstelling op langere termijn en zorgt voor de uitvoering van strategische projecten. Wij adviseren het stadsbestuur over stedelijke ontwikkeling, duurzaamheid, (circulaire) economie, citymarketing, de openbare ruimte, wonen, mobiliteit en cultuurhistorie. We zijn ook opdrachtgever voor afdelingen die de plannen uitvoeren. Daarnaast voeren wij de regie over het grondbeleid van Nijmegen. Onze afdeling is pragmatisch ingesteld en resultaatgericht. De verantwoordelijkheden worden zo laag mogelijk belegd en we werken in een positieve professionele sfeer op basis van vertrouwen.  

Wat ga je doen?

- Je verwerft of verkoopt onroerende zaken in het kader van planexploitaties of de betreffende strategische aankopen. Bij verwerving adviseer je over de inzet van de Wet voorkeursrecht gemeenten
en onteigeningsprocedures. Bij verkoop bepaal je de verkoopstrategie, waarbij uitgangspunt is dat openbaar en transparant wordt verkocht, en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan. Goede onderhandelingsvaardigheden zijn hiervoor zeer belangrijk.
- Je stelt de daarbij behorende overeenkomsten en (college-/raads)voorstellen op.
- Daarnaast formuleer je de opdrachten aan andere afdelingen (zoals bodemonderzoeken en tekenopdrachten) en aan externe partijen (bijvoorbeeld taxaties).
- Je beoordeelt de offertes en begeleidt de afhandeling.
- Naast je reguliere werkzaamheden ben je (mede)verantwoordelijk voor enkele specifieke afdelingstaken. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld de implementatie van de Omgevingswet.  

Hoe doe je dit?

Samen met je collega’s vorm je het team dat verantwoordelijk is voor advies en uitvoering van alle grond- en vastgoedtransacties, de bijbehorende overeenkomsten en overige stukken, alsmede de afwikkeling van deze transacties. Je werkt meestal in opdracht van een projectontwikkelaar van Stadsontwikkeling die opdrachtgever is namens het bestuur en verantwoordelijk is voor de ontwikkellocatie. Je hebt een zelfstandige rol en stemt de dagelijkse werkzaamheden nauw af met je collega-adviseurs. Gezien het belang van de onderwerpen en de externe werking daarvan, worden gesprekken in ons team met twee personen gevoerd en worden belangrijke stukken collegiaal getoetst. Je werkt ook intensief samen met de medewerkers Grondzaken, zodat de daadwerkelijke afwikkeling van alle transacties soepel en tijdig verloopt.

Wie zoeken wij?

We zoeken een gedreven en enthousiaste collega die graag wil bijdragen aan het realiseren van uitdagende projecten en stedelijke opgave. Van belang is dat je ruime ervaring hebt met betrekking tot de gevraagde werkzaamheden. Daarbij laat je zien creatief te zijn in het vinden van oplossingen en neem je initiatief. Collegialiteit en integriteit zijn belangrijke waarden evenals een klantgerichte houding. Het is essentieel dat je ook onder tijdsdruk goed kunt presteren. Door de diversiteit in projecten met ieder hun eigen context en uitdagingen, wordt van jou verwacht dat je vakmanschap en ondernemerschap toont en dat je creatief en flexibel bent. Je werkt aan projecten met een hoog politiek, maatschappelijk en financieel-economisch afbreukrisico, waar het werkveld zich op het scheidsvlak tussen publiek en privaat bevindt. Verder is het hebben van een flexibele instelling noodzakelijk, zodat het schakelen tussen diverse werkzaamheden en het behalen van de deadlines van projecten geen probleem vormen. Nauwkeurig werken, het hebben van een goede juridische en politieke antenne en oog voor detail zijn belangrijke competenties in deze functie. 

Overige eisen:

  • Een afgeronde en relevante hbo- of wo- opleiding (bij voorkeur in de richting van Vastgoed);
  • Minimaal enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Kennis en werkervaring met relevante wet- en regelgeving, zoals de Wet Ruimtelijke Ordening, Wvg en onteigeningswet;
  • Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
  • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken. 

Wat bieden wij jou?      

Je kunt rekenen op een afwisselende functie in een dynamische omgeving. We bieden een tijdelijk contract van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling, voor minimaal 32 en maximaal 36 uur per week. De functie is ingeschaald in schaal 11, met een maximum brutosalaris van €5169,- bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast biedt de gemeente Nijmegen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar.  

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie en procedurele vragen kun je contact opnemen met Marieke Zekhuis, manager Stadsontwikkeling (m.zekhuis@nijmegen.nl of 06-52333080) en voor inhoudelijke vragen met Mark Boom, projectontwikkelaar (m.boom@nijmegen.nl of 06-55490225). 

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag je motivatie en cv! Je kunt reageren tot en met 20 juni 2021. De eerste gespreksronde vindt plaats in week 25. Beoogde startdatum van de functie is zo spoedig als mogelijk.  

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

VAC

Regio:

  • Heel Nederland

Sluitingsdatum:

20-06-2021

Startdatum:

02-06-2021

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen