Gemeente Nijmegen

Adviseur Inkoop en Aanbesteden

De stad

De gemeente Nijmegen is met bijna 180.000 inwoners de tiende stad van Nederland. Nijmegen  kent als oudste stad van Nederland een rijke geschiedenis en heeft als slogan ‘old city, young vibe’. Want de universiteitsstad kent een rijk cultureel leven en innovatieve bedrijvigheid. Jaarlijks wordt er een groot aantal evenementen georganiseerd. Nijmegen is ook een groene stad in veel opzichten. De gemeente is de grootste van Oost-Nederland en functioneert in diverse regionale samenwerkingsverbanden.

De organisatie

We werken vanuit ons hart, van en voor onze stad. Voor en met de inwoners, instellingen en bedrijven in Nijmegen werken we aan de opgaven die in de stad en haar omgeving spelen. Daarbij is vertrouwen ons vertrekpunt, kiezen we voor contact, doen we gewoon wat nodig is en leren we van wat we doen. Als adviseur Inkoop en Aanbestedingen werk je binnen de afdeling Financiën binnen het bureau Concernexperts. Je valt rechtstreeks onder de manager van dit bureau.   

Waarom

Heel veel taken van de gemeente worden gerealiseerd doormiddel van inkoop. Dat geldt zelfs voor bijna de helft van de gemeentebegroting. En al die inkoop, of het nu gaat om zorgverlening of een bouwproject, start met een aanbesteding. Om de jaarlijkse aanbestedingen in goede banen te leiden beschikt de gemeente over een klein, enthousiast team inkoopprofessionals dat de inkopende afdelingen ondersteunt bij hun inkoop. Ter versterking van het team zijn we op zoek naar een gedreven adviseur inkoop en aanbesteden. 

Wat

In deze dynamische functie ben je verantwoordelijk voor het adviseren, coördineren en regie voeren op het inkoopproces. Met behulp van een passende inkoopstrategie begeleid je (complexe) inkoop- en aanbestedingstrajecten. Je legt verbinding tussen de doelen van onze organisatie en kansen die de markt biedt binnen de geldende wet- en regelgeving. In de rol van inkoopadviseur houd je actuele ontwikkelingen bij in het vakgebied en vertaal je deze proactief naar de praktijk zodat doelstellingen gerealiseerd worden. Daarbij heb je aandacht voor kansen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Ook adviseer je bij regionale samenwerking en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het gemeentelijke inkoop- en aanbestedingsbeleid.  

Wie

Wij zoeken een collega met ruime ervaring binnen het vakgebied inkoop en aanbesteding, opgedaan in een complexe bestuurlijke omgeving (bij voorkeur een gemeentelijke organisatie). Iemand die kan werken in teamverband, organisatiebewust is en bedrijfsprocessen overziet. Een inkoopadviseur die sterk is in plannen en organiseren, relaties op alle niveaus op kan bouwen en onderhouden. Iemand die in staat is op te treden als stevige business partner. We zoeken iemand met aangetoond HBO werk- en denkniveau aangevuld met een relevante inkoopopleiding, bijvoorbeeld NEVI II.  

Wat bieden wij?

Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week, met de mogelijkheid voor een vast contract. De functie is ingeschaald in schaal 11, met een maximum brutosalaris van € 5.169,- bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast biedt de gemeente Nijmegen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar en goede interne opleidingsmogelijkheden. 

Interesse in deze functie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ronald Stokman, Bureauhoofd (0651293250), r.stokman@nijmegen.nl.

Jouw sollicitatie:

Solliciteren kan direct online. Je kunt reageren t/m 22 augustus 2021. 

 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

VACFA2021037

Regio:

  • Heel Nederland

Sluitingsdatum:

22-08-2021

Startdatum:

23-06-2021

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres: