Gemeente Nijmegen

Beleidsadviseur Inclusie

De stad

De gemeente Nijmegen is met bijna 180.000 inwoners de tiende stad van Nederland. Nijmegen kent als oudste stad van Nederland een rijke geschiedenis en heeft als slogan ‘old city, young vibe’. Want de universiteitsstad kent een rijk cultureel leven en innovatieve bedrijvigheid. Jaarlijks wordt er een groot aantal evenementen georganiseerd. Nijmegen is in veel opzichten ook een groene stad en is de grootste gemeente van Oost-Nederland. 

De organisatie

We werken vanuit ons hart, van en voor onze stad. Voor en met de inwoners, instellingen en bedrijven in Nijmegen werken we aan de opgaven die in de stad en haar omgeving spelen. Daarbij is vertrouwen ons vertrekpunt, kiezen we voor contact, doen we gewoon wat nodig is en leren we van wat we doen. Als Beleidsadviseur Inclusie werk je voor de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling. 

Waarom?

De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling maakt beleid voor het sociaal domein. Onder het sociaal domein vallen bijvoorbeeld beleidsterreinen als werk en inkomen, armoedebestrijding, (jeugd)zorg, opvang, welzijn, inclusie en diversiteit, sport en cultuur. We adviseren het college en de raad en sturen op de realisatie van de doelen. Daarbij trekken we samen op met andere gemeentelijke afdelingen en onze partners in de stad en de regio. Vanwege vertrek van een medewerker zijn we binnen het Bureau Sociale Basis op zoek naar een nieuwe collega die bijdraagt aan de realisatie van een open en toegankelijke stad, waarin iedereen er mag zijn en iedereen kan meedoen.  

Wat ga je doen?

Je stelt beleidsadviezen op over diverse onderwerpen, beoordeelt subsidieaanvragen en stuurt op de realisatie van de beleidsdoelen. Dit doe je door samen met betrokken partijen de vraag te verhelderen en de condities uit te werken waardoor onze doelen gerealiseerd kunnen worden. Je monitort en evalueert of doelen ook gerealiseerd zijn en stuurt bij waar dat nodig is. Dit alles moet leiden tot goede advisering aan het bestuur en voortgang op de maatschappelijke opgaven. Jouw team werkt aan de inclusie van onder meer lhbtiq+-ers en mensen met een beperking of een migratieachtergrond. Jouw werkzaamheden liggen vooral op het gebied van de inclusie van lhbtiq+-ers, waarbij je verantwoordelijk bent voor de realisatie van de Regenboogagenda 2021-2024.  

Hoe ziet dit er precies uit?

Je werkt in opdracht van je manager en maakt deel uit van het bureau Sociale Basis.
Inhoudelijk werk je intensief samen met de regenboogorganisaties in de stad (zoals het COC en Dito!), de RegenboogRaad  en met collega’s op het gebied van zorg en welzijn, veiligheid, sport en  onderwijs.
Je organiseert het proces om tot een advies te komen. Je zorgt voor de bestuurlijke afstemming en besluitvorming en adviseert gericht de wethouder.
Je stuurt op en bewaakt de voortgang van de realisatie en evalueert het effect van handelen.

Wie zoeken wij?

Herken jij jezelf in de onderstaande kwaliteiten?:
- Je kent het vak van beleidsadviseur en bent in staat om direct zelfstandig te adviseren, beleid te ontwikkelen en te implementeren.
- Je kunt je snel kennis eigen maken, je doorziet snel vraagstukken en kan proactief en gericht sturen op het krijgen van medewerking van partijen om oplossingen mee vorm te geven.
- Je bent resultaatgericht, hebt overtuigingskracht en bent een communicatief vaardige fijne samenwerkingspartner.
- Je bent rol- en omgevingsbewust.
- Je beschikt over de vaardigheden om processen te kunnen begeleiden en hierop te sturen. Daarbij ben Je een aanjager en een kei in plannen en organiseren.
- Je bent creatief, flexibel en kunt schakelen op verschillende niveaus.
- Het werken in een complexe omgeving en in een politiek bestuurlijke omgeving is je niet onbekend.
- Ten slotte is het natuurlijk belangrijk dat je warme belangstelling hebt voor inclusie en diversiteit. Het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk met alle spelers in de stad gaat je makkelijk af. 

Wat bieden wij jou?      

We bieden een contract voor een jaar voor 32-36 uur per week, met uitzicht op een vaste aanstelling bij gebleken goed functioneren. De functie is ingeschaald in schaal 11 met een maximum brutosalaris van €5169,- bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast biedt de gemeente Nijmegen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. 

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie en inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Sandra Pelzers, manager, tel. 06-11711855, mail: s.pelzers@nijmegen.nl

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag je motivatie en cv! Je kunt reageren tot en met vrijdag 1 oktober 2021. De eerste gespreksronde vindt plaats in week 41.

 

Een assessment kan onderdeel van de procedure uitmaken.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Regio:

  • Heel Nederland

Sluitingsdatum:

01-10-2021

Startdatum:

13-09-2021

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres: