Gemeente Nijmegen

Allround medewerker buitendienst

De stad

De gemeente Nijmegen is met bijna 180.000 inwoners de tiende stad van Nederland. Nijmegen kent als oudste stad van Nederland een rijke geschiedenis en heeft als slogan ‘old city, young vibe’. Want de universiteitsstad kent een rijk cultureel leven en innovatieve bedrijvigheid. Jaarlijks wordt er een groot aantal evenementen georganiseerd. Nijmegen is in veel opzichten ook een groene stad en is de grootste gemeente van Oost-Nederland. 

De organisatie

We werken vanuit ons hart, van en voor onze stad. Voor en met de inwoners, instellingen en bedrijven in Nijmegen werken we aan de opgaven die in de stad en haar omgeving spelen. Daarbij is vertrouwen ons vertrekpunt, kiezen we voor contact, doen we gewoon wat nodig is en leren we van wat we doen. Als medewerker buitendienst werk je voor de afdeling Stadsbeheer, binnen het team uitvoering buitendienst.  

Waarom?

De afdeling Stadsbeheer van de gemeente Nijmegen faciliteert een toekomstgerichte leefbare openbare ruimte. Tevredenheid van de inwoners is daarbij het uitgangspunt voor het werk van al haar medewerkers. Bureau Bewonerscontact maakt onderdeel uit van de afdeling Stadsbeheer en werkt volgens vier pijlers. Evenementen, meld&herstel, participatie en verkeer. Om het Team Uitvoering Buitendienst weer op sterkte te krijgen zoeken wij een allround collega.

Wat ga je doen?

Om 07.30 uur start de werkdag en meld je je bij de planner. Hij verdeelt het werk voor die dag. Voor vragen kun je ook bij hem terecht. Je wordt op verschillende werkzaamheden ingezet. Denk daarbij o.a. aan het verhelpen van gebreken in de openbare ruimte, het plaatsen van vlaggen en banieren, het uitrijden en plaatsen van verkeersmaatregelen t.b.v. evenementen, het vervangen van verkeersborden. Aan het einde van de dag laat je aan de planner weten welke werkzaamheden je hebt verricht.

Hoe ziet dit er precies uit?

Als buitendienstmedewerker ben je het visitekaartje van de gemeente Nijmegen naar de bewoners van onze stad. Tijdens het werk ben je je hiervan bewust. In je werk houd je hier rekening mee en dit betekent dat je dit ook in jouw werkhouding laat zien.

Wie zoeken wij?

De ideale kandidaat is van vele markten thuis. Je bent breed inzetbaar, weet van aanpakken en je denkt oplossingsgericht mee. Het kan voorkomen dat je in de avonduren of het weekend werkt, omdat je meewerkt in het piketrooster. Dit is voor jou geen probleem. Kortom, je hebt plezier in je werk en geen van 9 tot 5 mentaliteit. Je hebt ervaring met het repareren van straatwerk. Je kunt omgaan met machinaal gereedschap, zoals bijvoorbeeld een motorkettingzaag, bosmaaier, bandenzaag en trilplaat. Rijbewijs C1E is een pre.  

Wat bieden wij jou?      

Het gaat om een functie voor 36 uur per week. Na een tijdelijk contract bieden we uitzicht op een vast contract. De functie is ingeschaald in schaal 5, met een maximum brutosalaris van €2.765,- bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast biedt de gemeente Nijmegen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. 

Nieuwsgierig?

Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature dan kun je contact opnemen met operationaal leidinggevende Gerrie Wijers (06-55491617 of g.wijers@nijmegen.nl). Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met manager Nicole Sonneveldt (06-46008494 of n.sonneveldt@nijmegen.nl) 

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag je motivatie en cv! Je kunt reageren tot en met 1 november 2021. De eerste gespreksronde vindt plaats in week 45.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

01-11-2021

Startdatum:

12-10-2021

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres: