Gemeente Nijmegen

Producteigenaar verkeersmanagement en evenementen

De stad

De gemeente Nijmegen is met bijna 180.000 inwoners de tiende stad van Nederland. Nijmegen kent als oudste stad van Nederland een rijke geschiedenis en heeft als slogan ‘old city, young vibe’. Want de universiteitsstad kent een rijk cultureel leven en innovatieve bedrijvigheid. Jaarlijks wordt er een groot aantal evenementen georganiseerd. Nijmegen is in veel opzichten ook een groene stad en is de grootste gemeente van Oost-Nederland.  

De organisatie

We werken vanuit ons hart, van en voor onze stad. Voor en met de inwoners, instellingen en bedrijven in Nijmegen werken we aan de opgaven die in de stad en haar omgeving spelen. Daarbij is vertrouwen ons vertrekpunt, kiezen we voor contact, doen we gewoon wat nodig is en leren we van wat we doen. Binnen onze organisatie faciliteert de afdeling Stadsbeheer een leefbare en toekomstbestendige openbare ruimte. In onze openbare ruimte gebeurt veel, zo ook op het gebied mobiliteit en evenementen. Voor deze specifieke opgave zijn wij op zoek naar een producteigenaar verkeersmanagement en evenementen.    

Waarom?

Wat betreft verkeersmanagement staan we voor innovatieve uitdagingen de komende jaren. We krijgen te maken met andere modaliteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan elektrisch rijden, zelfrijdende auto’s, deelauto’s, dynamische parkeer- en reizigersinformatiesystemen.
Maar ook klimaatadaptatie stelt ons voor uitdagingen t.a.v. bijvoorbeeld duurzaamheid en CO2-uitstootreductie. 
We moeten ervoor zorgen dat onze stad bereikbaar blijft en dat alle vormen van verkeer goed blijven doorstromen, ook tijdens de uitvoering van grote en complexe  infrastructurele projecten.
We staan o.a. voor een vervangingsslag voor wat betreft de verkeersregelinstallaties (VRI’s), de ombouw daarvan naar i-VRI’s en de uitvoering van de verkeersmanagementvisie.
Nijmegen is een evenementenstad met als hoogtepunten de Vierdaagse, het grootste evenement van Nederland, en diverse grote (pop)concerten.
Daarnaast ontvangt de gemeente jaarlijks meer dan 600 vergunningaanvragen en meldingen voor kleine en grotere evenementen. Deze evenementen doen een beroep op (evenementen)locaties in de stad. Als gemeente willen we ervoor zorgen dat de openbare ruimte schoon, heel en veilig blijft. Het is daarom belangrijk organisatoren van evenementen goed te adviseren over en te begeleiden bij het gebruik van onze openbare ruimte.
Onder deze productgroep vallen ook Markten & Havens. Beide zijn sterk in ontwikkeling. Voor de havens wordt een visie ontwikkeld en voor de markten wordt onderzocht of verzelfstandiging mogelijk is. Van de producteigenaar, als verbinder tussen beleid en uitvoering, wordt gevraagd om mee te denken in deze ontwikkelingen en bij te dragen aan toekomstbestendige markten en havens. 

Wat ga je doen?

Je bent als producteigenaar verantwoordelijk voor onder meer de volgende resultaten:

  • Je stelt samen met de medewerkers uit beide productgroepen een meerjarenprogramma op.
  • Vanuit het meerjarenprogramma stel je een integraal jaarprogramma op met concrete resultaten.
  • Je zorgt ervoor dat beide jaarprogramma’s logisch voortvloeien uit de betreffende beleidsplannen van de betreffende programma’s Openbare Ruimte, Bereikbaarheid, Cultuur&Cultureel erfgoed en Economie&Toerisme. Je draagt zorg voor de verbinding tussen uitvoering en beleid zodat uitvoerbaar beleid wordt gerealiseerd.
  • Je zorgt dat het proces / de cyclus van plan, do, check, act goed wordt doorlopen en er een goede afstemming is met het beleid.
  • Je zorgt ervoor dat alle medewerkers binnen de productgroep weten welke bijdrage zij moeten leveren en wanneer om tot het gewenste resultaat te komen. Je levert input voor de jaaropdrachten van de medewerkers in de productgroep. De manager stelt de jaaropdrachten vast.
  • Je maakt verbinding met andere organisatieonderdelen en externe partijen. Je participeert in diverse overleggroepen over evenementen.
  • Je rapporteert periodiek over de voortgang van de vastgestelde jaaropdracht in o.a. tijd, geld, capaciteit en de geleverde producten en (wettelijke) verplichtingen. Je brengt tijdig de afwijkingen in beeld en draagt oplossingen of alternatieve keuzes aan bij de manager.  
  • Je draagt bij aan de doorontwikkeling, primair van je productgroep maar ook van de afdeling.
  • Je stuurt de medewerkers van de productgroep functioneel en op inhoud aan. Je bent hun sparringpartner op inhoud. De manager is verantwoordelijk voor de hiërarchische aansturing.

Hoe ziet dit er precies uit?

Je werkt in teamverband en je zorgt voor een integrale en constructieve verbinding tussen medewerkers binnen de productgroep en tussen de productgroepen. Je stemt af met andere producteigenaren. Je zorgt er voor dat, waar nodig,  de gewenste capaciteit die nodig is om resultaten te bereiken geleverd wordt door andere bureaus. Periodiek verantwoord je de (financiële) voortgang aan je manager Je werkt op twee locaties, te weten het stadhuis en de werf op de Nieuwe Dukenburgseweg. 

Wie zoeken wij?

We zoeken een producteigenaar die?
- makkelijk schakelt tussen het strategisch, tactisch en operationeel niveau;
- organisatie- en politiek sensitief is en de verbanden en belangen ziet binnen de keten;
- in staat is om een samengesteld team aan te sturen en uitlopende doelen te vertalen naar concrete resultaten en producten;
- zorgt voor een prettige relatie tussen de medewerkers en de waarde van samenwerking en het inzetten van de juiste mensen en middelen op waarde weet in te schatten;
- overtuigend is en daarmee in staat om anderen te enthousiasmeren en te verbinden;
- pragmatisch is ingesteld, risico’s kan analyseren en hoofd- en bijzaken van elkaar weet te onderscheiden.
- zelfstandig besluiten durft te nemen;
- een duidelijke manier van communiceren heeft en kunt beknopt en begrijpelijk kan rapporteren.

Daarnaast:
- Heb je aantoonbare ervaring of affiniteit met verkeersmanagement en/of evenementen; 
- Ben je flexibel inzetbaar als het werk daarom vraagt omdat evenementen vaak buiten de reguliere werktijden plaatsvinden, wat inhoudt dat je wanneer dat nodig is ’s avonds en in het weekend werkt of bereikbaar bent;
- wordt van je verwacht dat je je vakanties zo goed mogelijk aan de evenementenkalender aanpast. Dat betekent dat je in de periode juni-september grotendeels beschikbaar bent.

Wat bieden wij jou?      

We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract, voor 32 tot 36 uur per week. De functie is ingeschaald in schaal 11, met een maximum brutosalaris van € 5.169,- bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast biedt de gemeente Nijmegen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar en interne opleidingsmogelijkheden.  

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met manager Carline Westen (06-52751720 of c.westen@nijmegen.nl). Bij inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Richard Gijsbers (06 – 42128350 of r.gijsbers@nijmegen.nl) 

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag je motivatie en cv! Deze vacature wordt gesloten als we een match hebben gevonden. Een assessment kan onderdeel van de procedure uitmaken.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Regio:

  • Gelderland

Startdatum:

03-11-2021

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres: