Gemeente Nijmegen

Strategisch/senior adviseur grondzaken

Nijmegen is de tiende stad van het land, een van de meest aantrekkelijke steden van Nederland en is continu in ontwikkeling. Aan de noordzijde van onze stad is een tweede Waalbrug gebouwd, een prachtig rivierenpark aangelegd en een grote nieuwe woonwijk ontstaan. Ook in de bestaande stad staan we voor grote ruimtelijke uitdagingen. De komende twintig jaar moeten er 15.000 woningen en 10.000 arbeidsplaatsen bij en dit levert interessante uitdagingen op rondom grondzaken.
Binnen de afdeling Stadsontwikkeling bestaat de vakgroep Grondzaken nu uit zeven mensen en met het oog op de toename van werkzaamheden en gewenste continuïteit zijn wij op zoek naar een strategisch adviseur en een senior adviseur.

Wat ga je doen?

De vakgroep Grondzaken adviseert over en verzorgt alle transacties in het kader van de projectontwikkeling en voor een aantal gemeentelijke deelnemingen. Het gaat daarbij vooral om aan- en verkoop van onroerende zaken, vestiging van zakelijke rechten en het sluiten van kostenverhaals- en realisatieovereenkomsten met zelf realiserende particuliere partijen.
Binnen dit speelveld:
- Geef jij (strategisch advies) bij ruimtelijke projecten vanuit het vakgebied grondzaken. Ben je betrokken bij (grootschalige) projecten en adviseer je over samenwerkingsverbanden/deelnemingen.
- Initieer jij (bestuurlijke) overleggen en bereidt je ze voor in afstemming met een strategisch projectleider/projectontwikkelaar en/of andere partijen.
- Ben jij betrokken bij het opstellen van complexe contracten en grondtransacties. 
- Zorg jij voor de borging van de kwaliteit van de correspondentie, overeenkomsten en adviezen die door Grondzaken worden gemaakt. Coach je vanuit jouw senioriteit en vakbekwaamheid medewerkers van de vakgroep.
- Pak jij beleidsmatige opdrachten zelfstandig op en adviseer je de organisatie, projectontwikkelaars en het college. 

Wie zijn wij?

Je komt terecht in een team waarin je samen met je directe collega’s een gedeelde verantwoordelijkheid draagt. We hebben oog voor verschillen en ieders kennis en competenties, waardoor jij de beste bijdrage kunt leveren.
Je past bij de vakgroep Grondzaken als jij de rol van meewerkend voorman oppakt, waarbij je aandacht hebt voor de organisatie van het werk, kwaliteit, integraliteit en planning. Jij stroomlijnt processen!

Wat bieden wij jou?

- een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32-36 uur per week.
- inschaling in functieschaal 11 of 12 afhankelijk van kennis en ervaring, met een maximum brutosalaris van €6.103,- bij een volledige werkweek van 36 uur.
- goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar.
- een intern opleidingsaanbod.
- faciliteiten op het vlak van hybride werken, laptop en smartphone, mogelijkheid tot thuiswerken en ontmoetingsruimtes op kantoor.

Wie zoeken wij?

Je hebt een langetermijnvisie, een breed perspectief en je houdt uiteenlopende mogelijkheden in gedachten bij het ontwikkelen van een toekomstbeeld voor de organisatie.
Je hebt uitstekende proces- en communicatieve vaardigheden en bent goed in relaties leggen op alle niveaus. Je bent onafhankelijk en zelfstandig. Je hebt overtuigingskracht en bent een uitstekend onderhandelaar.  

Naast dat jij jezelf herkent in de bovengenoemde stijl en competenties voldoe je aan onderstaande punten:

- Je hebt een academisch werk- en denkniveau dat onder meer blijkt uit je werkervaring. Kandidaten met een hbo-diploma die over de gevraagde ervaring en/of competenties beschikken nodigen wij ook van harte uit te reageren.
- Je hebt gedegen kennis van en ervaring met grondzaken en gemeentelijke strategische beleidsprocessen. 

Waar kom je te werken?

Binnen de gemeente Nijmegen werken we vanuit ons hart, van en voor onze stad. Voor en met de inwoners, instellingen en bedrijven in Nijmegen werken we aan de opgaven die in de stad en haar omgeving spelen.
De afdeling Stadsontwikkeling is de beleidsafdeling die adviseert over ruimtelijke kaderstelling op langere termijn en zorgt voor de uitvoering van strategische projecten. Wij adviseren het stadsbestuur over stedelijke ontwikkeling, duurzaamheid, (circulaire) economie, citymarketing, de openbare ruimte, wonen, mobiliteit en cultuurhistorie. We zijn ook opdrachtgever voor verschillende projecten in de openbare ruimte. Dit alles doen we in verbinding met de stad: met bijvoorbeeld onze inwoners, burgerinitiatieven, bedrijven en instellingen. Daarbij vinden we het belangrijk dat we trends van lokaal tot internationaal niveau volgen en waar nodig beïnvloeden. Ook zijn we in onze advisering altijd scherp op welke rol de gemeente moet, wil en kan vervullen.

Hoe solliciteer je?

Solliciteren kan direct online. Deze vacature sluit zodra we een match hebben gevonden. Ben jij op papier onze potentiele nieuwe collega, dan plannen we graag in overleg met jou het sollicitatiegesprek in. Startdatum is zo snel als mogelijk.  

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met coördinator Bertine Schouten (b.schouten@nijmegen.nl of 06 46 39 23 85) voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met manager Paula te Braak (p.te.braak@nijmegen.nl of 06 50 17 83 30)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Commerciële telefoontjes van bemiddelingsbureaus hebben daarom geen zin.

Vacature delen via:

Referentienummer:

VAC

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

29-05-2022

Startdatum:

29-04-2022

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres: