Gemeente Nijmegen

Contractmanager Stadsbeheer

Weet jij contracten op het vlak van onze openbare ruimte te managen, waarbij focus op de relatie even zo belangrijk is als sturen op het resultaat? 

Een belangrijke taak voor de gemeente Nijmegen is het faciliteren van een leefbare en toekomstbestendige openbare ruimte. De afdeling Stadsbeheer draagt zorg voor het gebruik, beheer en onderhoud van de stad van vandaag en morgen en levert hiermee een bijdrage aan de grote opgaven van Nijmegen.
De groei van de stad, technologische innovaties, veranderend gebruik van de openbare ruimte en financiële kaders vragen om een organisatie die snel kan schakelen. Een organisatie waarbinnen duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is.  Daar komt contractmanagement om de hoek kijken. Waarbij focus op de relatie even zo belangrijk is als sturen op het resultaat. 

Wat ga je doen?

In de functie van Contractmanager ben je de vertegenwoordiger van de budgethouder voor een of meerdere essentiële contracten van Stadsbeheer. Dit betekent dat je zorg draagt voor nakoming van afspraken en de rechtmatigheid van betaling. Bij afwijkingen en risico’s binnen de scope van het contract informeer je de budgethouder proactief over Kwaliteit, Geld, Tijd, Informatie en Organisatie. 

Je voert als contractmanager de regie op onderhoudsovereenkomsten voor b.v. afvalinzameling, reinigen, groen- en grijs onderhoud van de stad of het onderhoud van gemalen, bruggen, bomen of asfalt. Welke je exact krijgt toegewezen? Dat is afhankelijk van je kennis en affiniteiten. Wat vaststaat is dat jij mede vorm geeft aan onze nieuwe aanpak waarin we via contractmanagement onze grote opgaves zoals duurzaamheidsdoelstellingen willen gaan waarmaken. 

Het starten van een aanbesteding is geen taak van de contractmanager. Het tijdig signaleren van het einde van een contract richting de budgethouder wel. Voor een aanbesteding zal de budgethouder als opdrachtgever jou vragen om als lid van een aanbestedingsteam advies te geven over o.a. de hanteerbaarheid van een toekomstig contract. Hiermee voorkom jij dat een onbekend en/of een niet hanteerbaar contract wordt overgedragen aan jezelf of een van de andere contractmanagers.

Wie zijn wij?

Als contractmanager binnen Stadsbeheer val je onder bureau Dienstverlening en maak je onderdeel uit van de productgroep Contractmanagement. Inhoudelijk sturing wordt opgepakt door de producteigenaar, de HR sturing ligt bij de manager van het bureau. De productgroep Contractmanagement is een jong en ambitieus team. Wij staan open voor elkaars feedback en willen samen onze rol als contractmanagers professionaliseren. Daarin kunnen we jouw kennis en ervaring goed gebruiken. 

Wat bieden wij jou?

  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uur per week.  
  • Een functie ingeschaald in functieschaal 10, met een maximum brutosalaris van €4.671,- bij een volledige werkweek van 36 uur. Afhankelijk van kennis en ervaring is een arbeidsmarkttoelage bespreekbaar.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar.
  • Een intern opleidingsaanbod, zowel fysiek als digitaal.
  • Faciliteiten op het vlak van hybride werken, laptop en smartphone, mogelijkheid tot thuiswerken en ontmoetingsruimtes op kantoor. 

Wie zoeken wij?

We zoeken een op samenwerking gerichte contractmanager. Je bent hard op de inhoud als dat nodig is, maar altijd zacht op de relatie. Met jouw analytisch vermogen leg jij de juiste verbanden binnen de afdeling, maar ook daarbuiten. Je bent proactief en pragmatisch ingesteld en houdt het doel duidelijk voor ogen. Je bent zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig en bent secuur in het bijhouden van de benodigde administratie.

Verder zien we graag terug op jouw cv:

  • Ervaring als contractmanager
  • Ervaring met UAV en UAV-GC
  • Ervaring binnen of met een gemeente is een pré 

Hoe solliciteer je?

Solliciteren kan direct online. Je kunt reageren tot en met 15 augustus 2022. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 26 augustus 2022. De startdatum is zo spoedig als mogelijk.

Heb je nog vragen?

Wij drinken graag live of digitaal een kop koffie met jou daarom mag je voor meer informatie over deze vacature contact opnemen met manager Carline Westen (c.westen@nijmegen.nl of 06-52751720).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

VAC

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

15-08-2022

Startdatum:

13-07-2022

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen