Gemeente Nijmegen

Locatiebeheerder wijkcentrum

In de wijkcentra vinden activiteiten plaats voor en door bewoners en geven wij ruimte aan ontmoeting voor bewoners en sociaal maatschappelijke organisaties in onze stad. Zoals verenigingen, buurtteam, Stip, voedselbank, schuldhulpverlening en van tuin tot bord. Een wijkcentrum heeft een ontmoetingsruimte, waar bewoners een kop koffie drinken en een praatje maken. Ook komen professionals er om te werken. Daarnaast zijn er verschillende ruimtes die door bewoners en organisaties kunnen worden gehuurd voor activiteiten. In meer dan de helft van de wijkcentra worden tevens ruimtes permanent aan organisaties verhuurd. Voor deze organisaties ben je als beheerder het eerste aanspreekpunt. Denk aan scholen, kinderdagverblijven en sociaal maatschappelijke (welzijn). 

Wat ga je doen?
Als locatiebeheerder wijkcentrum werk je veelal zelfstandig. Je werk is te verdelen in twee onderdelen:

 • De rol van gastheer/gastvrouw. Jij bent het visitekaartje voor de locatie;
 • Ervoor zorgen dat locatie er van binnen en buiten spic en span uitziet.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
De locaties bevinden zich verspreid over de hele stad en zijn veelal open van maandag tot en met vrijdag en ongeveer de helft van de wijkcentra zijn ook open in het weekend. Je werkt meestal op 2 tot 3 verschillende locaties. Er zijn er wisselende openingstijden, variërend van 7:00 uur tot laat in de avond. Gedurende de dag ontvang je bewoners en organisaties hartelijk en gastvrij. Je staat ze te woord, helpt ze op weg als het gaat om wat er te doen is in het wijkcentrum (je weet welke activiteiten er zijn en kent de organisatoren). Je reserveert een ruimte en legt dit administratief vast. Je zet koffie, tap je een biertje en maak je een tosti en zorg je dat de ruimtes altijd op orde zijn. Als er iets kapot is in het gebouw, zorg jij dat het wordt gemaakt. Dit doe je meestal niet zelf, maar wordt door een bedrijf gedaan. Je zorgt ook voor een deel van de buitenruimte (groenonderhoud) van je wijkcentrum. Bij je werk hoort ook de het op orde zijn van de (brand)veiligheid van het gebouw en administratieve taken, waaronder het beantwoorden van e-mails en de verhuur- en inkoopadministratie. Op je werk draag je bedrijfskleding.

Wie zijn wij?
Samen met 60 collega beheerders werken we in de 20 wijkcentra van de gemeente Nijmegen. Of je nou zelfstandig in een kleiner wijkcentrum werkt, of in een team in een multifunctionele accommodatie. We kunnen altijd terugvallen op elkaar. Een teamleider, die regelmatig op bezoek komt is je leidinggevende: je werkt dus zelfstandig. 

Wat bieden wij jou?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

 • Een mooi salaris in schaal 6! Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de   € 2.404,- en € 3.481,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 24 tot 28 uur per week.
 • Een goede pensioenregeling via het ABP-pensioenfonds, waarbij de werkgever 2/3 van de premie betaald;
 • Mogelijkheden in opleiding en ontwikkeling, waaronder onbeperkt toegang tot onze online academie; en
 • Een iPhone en laptop van de werkgever.

Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken representatieve toppers die graag met en voor mensen werken. Je krijgt energie van contact met mensen en straalt dit ook uit. Je zit niet graag stil, hebt oog voor details, denkt in kansen en oplossingen en bent positief ingesteld. Je bent sociaal, gastvrij en behulpzaam. Je kunt zowel goed alleen (in de kleine wijkcentra) als in een team werken. Je bent flexibel inzetbaar en kun je zowel overdag, als in de avond en in het weekend werken. Je werkt volgens een rooster. 

Daarnaast zien we graag terug in jouw cv:

 • Ervaring in de horeca en in de facilitaire dienstverlening. Denk aan een facilitair bedrijf, restaurant of hotel.
 • Een opleiding op mbo niveau 3 of 4, bijvoorbeeld richting facilitaire dienstverlening of horeca/ recreatie.
 • Certificaten ‘Sociale Hygiëne’ en ‘bedrijfshulpverlening’. Als je deze nog niet hebt, dan stellen we jou in de gelegenheid om deze binnen drie maanden te behalen.

Voor deze functie moet je een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen. 

Waar kom je te werken?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst. 

Meer weten en solliciteren?
Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Reageer je snel en zijn wij enthousiast, dan kun je mogelijk al op 23 februari 2024 op gesprek komen. Als we voldoende geschikte kandidaten hebben, dan sluit deze vacature.

Heb je toch nog vragen? Teamleider Dilek Senkal vertelt je graag meer! Je kunt haar bereiken via: d.senkal@nijmegen.nl/ 06 52 69 71 06.

 

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

VSAVAC202413

Regio:

 • Gelderland

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen