Gemeente Nijmegen

Financieel administratief medewerker

De stad

De gemeente Nijmegen is met bijna 180.000 inwoners de tiende stad van Nederland. Nijmegen kent als oudste stad van Nederland een rijke geschiedenis en heeft als slogan ‘old city, young vibe’. Want de universiteitsstad kent een rijk cultureel leven en innovatieve bedrijvigheid. Jaarlijks wordt er een groot aantal evenementen georganiseerd. Nijmegen is in veel opzichten ook een groene stad en is de grootste gemeente van Oost-Nederland. 

De organisatie

We werken vanuit ons hart, van en voor onze stad. Voor en met de inwoners, instellingen en bedrijven in Nijmegen werken we aan de opgaven die in de stad en haar omgeving spelen. Daarbij is vertrouwen ons vertrekpunt, kiezen we voor contact, doen we gewoon wat nodig is en leren we van wat we doen. Als financieel administratief medewerker bij team Vorderingen,  werk je voor de afdeling Zorg & Inkomen (Z&I). 

Waarom?

De afdeling Zorg en Inkomen bestaat uit 12 bureaus met in totaal bijna 300 medewerkers, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van wetten en regelingen in het sociaal domein, variërend van de Participatiewet tot de Leerplichtwet. Binnen de afdeling uitkeringsadministratie verzorgen we diverse administratieve taken binnen de Participatiewet. Op tijd en accuraat verwerken van de financiële mutaties zorgt voor onder andere rechtmatig verstrekken en beëindigen van de uitkeringen. Vanwege pensionering en vertrek van een collega naar een andere afdeling zijn we op zoek naar versterking van ons team. 

Wat ga je doen?

Als financieel medewerker Vorderingen zorg je er samen met collega’s voor dat de werkzaamheden rondom de vorderingen van klanten (in het kader van de Participatiewet en beleidskaders Inkomensondersteuning) goed en efficiënt worden opgepakt. Daarin kijk je samen met collega’s wat er nodig is voor een optimale inrichting van de administratie. Je kerntaak betreft de afhandeling en besluitvorming rondom de beëindiging van uitkeringen op basis van de Participatiewet. Je zorgt ervoor dat de klant een heldere financiële uitleg ontvangt over de beëindiging. Daarnaast pak je diverse andere financieel administratieve taken op en analyseer je gegevens. Denk hierbij aan het maken van herberekeningen, specificatie opstellen en aan de klant doen toekomen. Maar ook het uitbetalen van bijzondere bijstand, opboeken van vorderingen en uitbetalen van geldleningen. Je bent makkelijk bereikbaar, erg klantvriendelijk, je communiceert met de klant tot dat hij/zij het begrijpt en bent een ‘vraagbaak’ voor in- en externe relaties op het gebied van financieel-administratieve verwerking. Binnen de huidige ontwikkelingen waarin we optimaal wendbaar en toegankelijk willen zijn voor onze burgers is het een pre als je de ambitie hebt een meer allround medewerker te worden. 

Hoe ziet dit er precies uit?

Door werkprocessen, die door de klantmanagers binnen Zorg en Inkomen opgemaakt zijn, op tijd op te pakken en af te handelen. Daarnaast draag je zorg voor het afwikkelen van overige mutaties rondom vorderingen (in het kader van de Participatiewet en beleidskaders Inkomensondersteuning). Indien nodig ben je verantwoordelijk voor het opboeken van vorderingen in GWS rondom de verschillende wettelijke regelingen. Je doet dit door samenwerking te zoeken met je collega’s zowel binnen als buiten het bureau, zoals klantmanagers, collega’s van Financiën (Incasso) en functioneel beheer. Je hebt telefonisch contact met de klant om uitleg te geven over de beëindiging en bijbehorende specificatie. In dit contact blijf je, ondanks tijdsdruk, rustig, duidelijk en klantvriendelijk. Op basis van gegevensanalyse ben je in staat om verbetervoorstellen te doen en knelpunten te signaleren. 

Wie zoeken wij?

Jij bent een administratief talent, accuraat en zeer gestructureerd. Ook heb je een zakelijke en daadkrachtige werkhouding. Werken in een omgeving die chaotisch en hectisch kan zijn, geeft jou veel energie! Tot slot ben je een flexibele en enthousiaste collega met goede contactuele eigenschappen én sterk in mondelinge- en schriftelijke communicatie. 
Je hebt tenminste mbo werk- en denkniveau en ervaring in financieel administratieve werkzaamheden. Heb je ervaring binnen de afdeling werk en inkomen van een gemeente dan is dat een pré. Evenals kennis en ervaring van het systeem Suite voor Sociaal Domein.
Je bent duidelijk en klantvriendelijk naar zowel de externe (burger) als interne klant, de collega’s binnen je team en daarbuiten.
Je weet prioriteiten te stellen en ziet het totale werkpakket als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Je durft om hulp te vragen maar biedt ook hulp aan. Binnen het team is behoefte aan iemand die flexibel en collegiaal is ingesteld. Iemand die zich verantwoordelijk voelt en maakt voor het geheel. Door je positieve instelling, het denken in mogelijkheden en humor heb je een positieve bijdrage aan de sfeer in het team.
Je hebt kennis van de Participatiewet of wilt je hierin verdiepen (o.a. middels een cursus). Dit geldt ook voor het werken met automatiseringssysteem GWS. 

Wat bieden wij jou?      

We bieden een tijdelijk jaarcontract voor minimaal 32 en maximaal 36 uur per week. Met uitzicht op een vast contract daarna bij goed functioneren. De functie is ingeschaald in schaal 8 (met een maximum brutosalaris van €3591,- bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast biedt de gemeente Nijmegen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar.

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie en inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met  Bart Ruitenbeek, tel. 06-46946989 of via b.ruitenbeek@nijmegen.nl.

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag je motivatie en cv! Je kunt reageren tot en met woensdag 22 september 2021.


Acquistie naar aanleiding van deze vactature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

VACZI2021055

Regio:

  • Heel Nederland

Sluitingsdatum:

22-09-2021

Startdatum:

10-09-2021

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres: