Gemeente Nijmegen

Strategisch adviseur Stadscontrol

Ben jij de kritische vriend voor onze organisatie en hou jij ons de spiegel voor over zaken die beter kunnen?

Vanuit Stadscontrol helpen wij de organisatie te presteren, leren en verbeteren. De inhoud is daarbij zo breed als de uitdagingen waar onze organisatie voor staat. Of het nou gaat om onze interne doorontwikkeling, de Stadsbegroting, stikstof, informatieveiligheid…wij reflecteren en agenderen! De leidende principes van onze organisatie zijn het anker in ons werk, want vertrouwen is ons  vertrekpunt, we kiezen voor contact, doen gewoon wat nodig is en leren van wat we doen.  

Wat ga je doen?

Als strategisch adviseur Stadscontrol vertegenwoordig jij de Stadscontroller. Jij begeeft je door de hele organisatie, waarbij de directie, het GMT (Gemeentelijk Management Team), managers en adviseurs bedrijfsvoering essentiële samenwerkingspartners zijn. Je levert als onderdeel van een klein bevlogen team kwalitatief hoogwaardige producten en adviezen en werkt daarbij kort-cyclisch. Je kijkt met je team regelmatig in de eigen spiegel om kritisch te blijven op hetgeen we doen. Daarnaast waak je over onze afgegeven adviezen om te toetsen of zaken ook daadwerkelijk geïmplementeerd en geborgd worden. Jij weet de juiste agenda’s op te laden en als kritische vriend gevraagd en ongevraagd te reflecteren.  

Qua concrete taken moet je denken aan:

- verdere inbedding van de prestatiedialoog, het gesprek tussen management en directie
- het doen van procesdoorlichtingen of onderzoeken in het fysieke of sociale domein
- het verrichten van (gedragsmatige) audits
- het organiseren van reflectietafels op de sturing van grote projecten
- beschouwingen op de cyclus van begroten en verantwoorden 

Het team

Je komt terecht in een klein, maar divers team waarin verschillen gevierd worden. We elkaar vervangen en aanmoedigen en bovenal eerlijk naar elkaar en onszelf zijn. We werken ieder vanuit ons eigen expertise. Jij versterkt ons team als slagvaardige verbinder die verwondering kan omzetten naar constructieve adviezen.

Wat bieden wij jou?

- de mogelijkheid voor een vast contract na een tijdelijke periode, voor minimaal 30 en maximaal 36 uur per week;
- salariëring in schaal 12, met een maximum brutosalaris van €5.872,- bij een volledige werkweek van 36 uur;
- goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar.
- een intern opleidingsaanbod;
- faciliteiten op het vlak van hybride werken, laptop en smartphone, mogelijkheid tot thuiswerken en ontmoetingsruimtes op kantoor.

Wie zoeken wij?

Jij bent de juiste persoon als je op strategisch niveau in staat bent om integraal naar vraagstukken te kijken. Nieuwsgierig en vanuit creatieve invalshoeken weet je met klare taal en gevoel voor cijfers, te reflecteren en doortastend te adviseren. Jij weet op inhoud, maar zeker ook qua persoon ‘de’ gesprekspartner te zijn voor het management. Dit doe je proactief, sensitief op de relatie en in verbinding met je netwerk. Jij krijgt er energie van om zelfstandig complexe vraagstukken aan te pakken. Daarbij ben je creatief en overtuigend in je communicatie. Je bent streng waar dat functioneel moet, maar er altijd op gericht om de organisatie verder te helpen.
Verder neem je mee:
- cv waarin strategische advisering op basis van kennis en ervaring duidelijk naar voren komt
- bij voorkeur ervaring binnen een 100.000+ gemeente

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie en inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met onze Stadscontroller Menno Hulshoff: m6.hulshoff@nijmegen.nl of 06-50165012. 

Geïnteresseerd?

Vraag dan via Simone Smitjes (s1.smitjes@nijmegen.nl) het aanvullende informatiepakket op. Je kunt reageren tot en met 7 december 2021. De eerste gespreksronde vindt plaats in week 50. Een eventuele tweede gespreksronde vindt plaats in week 51. Beoogde startdatum van de functie is 1 januari 2022.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Regio:

  • Gelderland

Sluitingsdatum:

07-12-2021

Startdatum:

24-11-2021

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen