Gemeente Nijmegen

Regisseur veiligheid

In Nijmegen werken we met Veiliger Wijkteams. Het Veiliger Wijkteam is in de kern een netwerksamenwerking van politie, gemeentelijk toezicht, jongerenwerk, jeugdcoaches en buurtbeheerders voor vroegsignalering en vroeginterventie ten behoeve van veiligheidsvraagstukken die zich in de wijk afspelen. 

Wat ga je doen?

Je zorgt er voor dat de bewoners je weten te vinden en je hebt hun wensen in beeld. Je faciliteert, indien wenselijk, dat hun ideeën worden uitgevoerd. Een groot onderdeel van je werk is het relatie onderhoud met bewoners en bedrijven. Je gebruikt verschillende communicatiemiddelen om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Je bent zelf ook goed geïnformeerd over wat er speelt in jouw wijk. 

Als regisseur veiligheid zorg je voor:

 • de totstandkoming van een integrale wijkaanpak voor toezicht en handhaving op straat.
 • het multidisciplinair opstellen van een plan van aanpak en het afstemmen hiervan met partners in de wijk. De bijdrage van bewoners dient je hierbij ook goed te borgen.
 • tactische sturing op de uitvoering en hiervoor sta je in verbinding met andere partijen. Indien nodig ben je in staat om knopen door te hakken.
 • dat het werk informatiegestuurd gebeurt en dat je inspringt op actuele veiligheidsvraagstukken.
 • de borging van de verbinding met het bevoegde gezag. 

Wie zijn wij?

Je komt te werken binnen de afdeling VJB (Veiligheid, Juridische zaken en Bestuurs-ondersteuning en advies) in het bureau Veilige en Weerbare stad. Dit is een dynamisch bureau dat bestaat uit ongeveer 30 zelfstandige professionals. Samen met de andere vier regisseurs veiligheid en overige collega’s in het veiligheidsdomein en daarbuiten werk je intensief samen om veiligheidsvraagstukken aan te pakken. Jullie hebben een nauwe afstemming met elkaar en leggen verantwoording af aan de manager. 

Daarnaast ben je als regisseur veiligheid onderdeel van het wijkteam van gemeente samen met regisseurs vanuit het sociale en fysieke domein.  Het wijkteam van de gemeente is een aanspreekpunt voor de wijk en interne collega’s. Samen maak je een wijkplan voor de toekomst, vanuit je eigen domein en op integrale thema’s. Zo zorg je er gezamenlijk voor dat de meest passende interventies toegepast worden die nodig zijn om de leefbaarheid te verbeteren of op peil te houden. 

Wat bieden wij jou?

Je kunt rekenen op een tijdelijk contract van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling, voor minimaal 32 en maximaal 36 uur per week. De functie kent een fijn salaris passend bij de verantwoordelijkheden en de complexiteit van het werk. De functie is ingeschaald in schaal 11. de inschaling is afhankelijk van jouw ervaring en bedraagt minimaal € 3.701,- en maximaal € 5.372,- bij een fulltime dienstverband (cao gemeenten, peildatum 1 april 2022).  Verder bieden wij je:

 • een goede pensioenregeling via het ABP pensioenfonds;
 • 17,05% opbouw per maand aan extra financiële middelen. Dit mag je zelf maandelijks besteden en zit gebundeld in het IKB (individueel keuzebudget);
 • ruimte en vrijheid om hybride werken te kunnen toepassen, we sturen op resultaten;
 • mogelijkheden in opleiding en ontwikkeling, waaronder onbeperkt toegang tot onze online academie; en
 • een iPhone en laptop van de werkgever. 

Wie zoeken wij?

De ideale kandidaat heeft sterke communicatieve vaardigheden, is stressbestendig en kan goed regisseren. Je hebt een integrale en analytische blik, bent koersvast en zorgt voor verbinding en draagvlak. Je hebt visie op wat burgerparticipatie kan betekenen bij leefbaarheids-en veiligheidsvraagstukken. We verwachten dat je goed overweg kunt met de hedendaagse vormen van communicatie en dat je meedenkt aan de inzet en de ontwikkeling er van. Je hebt een gevoel voor politieke, bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen en kunt goed omgaan met uiteenlopende belangen van verschillende veiligheidspartners. Je bent in staat om het bestuur te adviseren. Je kunt taken delegeren en collega's aanspreken op hun bijdrage aan het eindresultaat.  Projectmatig werken is je op het lijf geschreven en je kan snel te schakelen en meerdere ballen in de lucht te houden. Jouw persoonskenmerken zijn stressbestendig, creatief en ontwikkelend, sensitief, energiek, humor, toegankelijk, representatief en aanspreekbaar op je resultaten. 

Verder vragen wij:

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau.
 • Werken in de avond of soms in het weekend behoort tot je werk.
 • Ervaring in het werkveld van veiligheid is een pre. 

Waar kom je te werken?

We werken binnen de gemeente Nijmegen vanuit ons hart, van en voor onze stad. Voor en met de inwoners, instellingen en bedrijven in Nijmegen werken we aan de opgaven die in de stad en haar omgeving spelen. Daarbij is vertrouwen ons vertrekpunt, kiezen we voor contact, doen we gewoon wat nodig is en leren we van wat we doen.  

Hoe solliciteer je?

Solliciteren kan direct online. Je kunt reageren tot en met 11 december 2022. De sollicitatiegesprekken zullen waarschijnlijk plaatsvinden in week 51 (20 of 21 december). Een casusbespreking kan onderdeel van de procedure uitmaken. Gezien de werkomgeving en aard van de werkzaamheden geldt voor de functies binnen het bureau Veilige en Weerbare stad een verzwaarde verklaring omtrent gedrag (VOG). Dit maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. De startdatum is zo spoedig als mogelijk.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Annemiek Nieuwenhuis, manager Veilige en Weerbare stad, a1.nieuwenhuis@nijmegen.nl / 06–11432795 of regisseur veiligheid Ferdi Overeem f1.overeem@nijmegen.nl / 06- 25 68 35 35.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

VJBVAC

Regio:

 • Gelderland

Sluitingsdatum:

11-12-2022

Startdatum:

21-11-2022

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen