Gemeente Nijmegen

Projectleider BLVC stationsgebied

De herontwikkeling van ons stationsgebied heeft enerzijds als doel om het stationsgebied toekomstbestendig te maken, zodat reizigers snel en comfortabel van en naar andere plaatsen in de regio, Nederland en daarbuiten kunnen reizen. Een volledig nieuwe entree aan de westzijde bedient de vele (deels nieuwe) bewoners uit Nijmegen West. En ook de centrumzijde van het station wordt vernieuwd. Onze aandacht concentreert zich op de voetganger, de fietser en de ov-gebruiker.

Anderzijds is ons doel om van het stationsgebied een levendig stukje Nijmegen te maken waar ruimte is voor wonen, werken, reizen en ontspannen. We bouwen 2.000 appartementen, waarvan een groot deel in het sociale en betaalbare segment. De leefomgeving krijgt een hoge kwaliteit, met groen, mogelijkheden voor bewegen, spel en ontmoeting. Een nieuw hotel, horeca, kantoren en culturele en maatschappelijke voorzieningen zullen ook in het gebied komen.

Dit langjarig project wordt soms in kleine stapjes en andere keren in grote stappen uitgevoerd met als uiteindelijk doel een duurzaam, innovatief en modern toekomstbestendig stationsgebied. Neem voor meer informatie een kijkje op https://www.nijmegen.nl/stationsgebied

We bouwen terwijl de ‘winkel’ open blijft. Daarom zoeken we een projectleider (BLVC-coördinator) die binnen deze herontwikkeling verantwoordelijk is voor het bewaken van de Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie (BLVC).

Wat ga je doen?
Als projectleider Stationsgebied (BLVC-coördinator) heb jij een belangrijke rol in het project Stationsgebied. Een project met een hoge mate van complexiteit. Er is een grote diversiteit aan opgaven, een hoog investeringsniveau en we moeten werken in een gebied met een veelheid aan verkeersstromen waar de manoeuvreerruimte  beperkt is. Jij zorgt ervoor dat het ‘bouwen terwijl de winkel open blijft’ mogelijk is.

Jij bent o.a. verantwoordelijk voor:  

 • Het opstellen van het (nieuwe) werkproces BLVC inclusief rollen, taken en verantwoordelijkheden. Ook de periodieke evaluatie en optimalisatie van dit werkproces behoort tot jouw taken;
 • Het actief betrekken van de interne organisatie bij de totstandkoming van de BLVC-kaders en toetsing van de BLVC-uitvoeringsplannen. Jij hebt daarin een faciliterende rol en zorgt dat anderen hun werk goed kunnen doen;
 • Het toezien op de naleving van de BLVC-maatregelen door de uitvoerende partijen tijdens de realisatie. Dit doe je samen met een dagelijks toezichtteam op het vlak van verkeers- en infra-gerelateerde maatregelen;
 • Het inrichten van een proces voor (en het organiseren van) de handhaving van de gemaakte afspraken;
 • Het managen van de raakvlakken tussen de verschillende uitvoeringsprojecten, door middel van het organiseren van een BLVC-tafel waarbij alle uitvoerende partijen aan tafel zitten.

Wie zijn wij?
De Gebiedsontwikkeling Stationsgebied Nijmegen kent vier pijlers: PHS Schiphol Nijmegen, ontwikkelingsgebied Westerkwartier, MIRT-project Centrumzijde en ontwikkelingsgebied Centrumkwartier. Voor de uitvoering van deze opgave is een gemeentelijke projectorganisatie opgericht. De projectorganisatie wordt geleid door een managementteam (MT) dat bestaat uit een zevental leden, te weten gebiedsmanager (voorzitter), projectmanager Centrumzijde , projectontwikkelaar Westerkwartier, technisch projectmanager openbare ruimte en infrastructuur, strategisch omgevingsmanager, strategisch stedenbouwkundige en manager projectbeheersing. Het MT voert regie op de gehele integrale gebiedsopgave en de samenwerking met de stakeholders en bewoners. Als projectleider (BLVC-coördinator) rapporteer je aan de technisch manager openbare ruimte en infrastructuur en maak je deel uit van het team van projectleiders voor het stationsgebied.

Wat bieden wij jou?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

 • Een mooi salaris in schaal 11. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de  € 4.211,- en € 5.997,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur (nog exclusief verhoging op basis van de nieuwe CAO).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uur per week.  
 • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie, uiteraard in overleg met je opdrachtgever.
 • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

 Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een initiatiefrijke projectleider die op een enthousiaste manier denkt  in oplossingen in plaats van beperkingen. Jij bent doelgericht, politiek-sensitief en klantvriendelijk. Uiteraard ben je mondeling en schriftelijk vaardig.

Verder zien we graag terug op jouw cv:

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding op het vlak van techniek/civiel, bouwkunde of bouwkundig management
 • Aantoonbare kennis van bouwprojecten, met name binnenstedelijk waarbij afstemming met veel partijen vereist is.
 • Aantoonbare ervaring in de rol van procesbegeleiding
 • Ervaring in de rol van BLVC-coördinator/omgevingsmanager is een pré

Waar kom je te werken?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst.  

Meer weten en solliciteren?
Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kunt reageren tot en met 26 februari 2024. Gesprekken vinden plaats op 6 maart 2024.

Heb je toch nog vragen? Anton de Kleijn, projectmanager, vertelt je graag meer! Je kunt hem bereiken via: a.de.kleijn@nijmegen.nl/ 06 52 51 35 99.

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

SRVAC202412

Regio:

 • Gelderland

Sluitingsdatum:

26-02-2024

Contactpersonen:

werkenbijnijmegen

Company homepage:

http://www.nijmegen.nl

Kantooradres:

Marienburg 30 6511 PS Nijmegen